Årets mestre i westernridning

28-12-2020 15:00

Marie Helene Rigård Rohleder

År 2020 er ved at rinde ud, og derfor præsenterer Ridehesten.com årets mestre i forskellige ridesportsdiscipliner. Indenfor westernridning har valgt at fokusere på Danish Quarter Horse Associations danmarksmesterskab

Copyright Ridehesten.com
Mie Kühnell Unø, der vandt jubilæumsklassen ved DM i Danish Quarter Horse Association med hendes Quarter, "Cool Captain Spirit". Foto: Louise Buch Photography
Nyheden fortsætter efter annoncen

På trods af corona-pandemien lykkes det Danish Quarter Horse Associations (DKQHA) at afholde danmarksmesterskabet i diverse westerndiscipliner. DKQHA er hovedsageligt en avlsforening, men mange af medlemmerne er også aktive stævneryttere indenfor de forskellige westerndiscipliner. 

Den 11.-12. september blev DKQHA's traditionsrige danmarksmesterskab afholdt. Det blev afholdt på Kumlegaarden nær Roskilde. 

I år var et ganske særligt mesterskab - DKQHA fejrer nemlig 30 års jubilæum i år. 

Er du ikke helt skarp på hvad westernridning er, så se Ridehestens Youtube-serie her, hvor vi besøger Natasha Møller fra Kumlegaard. 

Copyright Ridehesten.com
Natasha Møller med et føl, der fremvises i klassen "halter", der er en eksteriørbedømmelsesklasse. Foto: Louise Buch Photography

67 heste fandt vej til stævnepladsen, herunder et par svenske deltagere. I løbet af de tre dage blev der konkurreret i en bred vifte af spændende westerndiscipliner - bl.a. trail, reining og western pleasure. Desuden blev der konkurreret i DKQHA's prestigefyldte unghestechampionat, hvor heste i alderen 0-3 år konkurrerer i discipliner fra jorden, mens de 4-5 årige heste konkurrerer i ridediscipliner. Den samlede pengepulje i unghestechampionatet var i år 30.000 kr. 

Lørdag eftermiddag afholdte vi vores jubilæumsklasse, hvor der var udklædningstema i rød/hvid. En egentlig jubilæumsreception var ikke en mulighed pga. covid-19, og i stedet blev der serveret champagne til de siddende tilskuere mens klassen blev afviklet.

I løbet af weekenden blev der kåret dygtige danmarksmestre i forskellige discipliner og alderskategorier. Ved slutningen af weekenden kunne stævnet "All Around Champions" kåres - de ekvipager, der har vundet mest henover weekenden. En meget eftertragtet titel, der udløser en særlig roset, en vinderkop og et stort bronzetrofæ. 

Copyright Ridehesten.com
Sabrina Ellesø og den 3-årige vallak "Surpricingly Good". Foto: Louise Buch Photography
Nyheden fortsætter efter annoncen

I kategorien "Open", der er åben for alle ryttere og heste, vandt den 3-årige vallak "Surpricingly Good". "Lillefod" i daglig tale gjorde sin debut i rideklasserne, og havde desuden stor succes i klasserne fra jorden. En rigtig lovende debut for den unge, dansk-avlede Quarter. Hesten blev showet af ejer, Sabrina Ellesø og af træner, Natasha Møller. Det er ligeledes Natasha Møller, der har avlet hesten, som Sabrina købte da han var et par måneder gammel. 

Kategorien "amateur" er åben for voksne over 18 år, der ikke er professionelle ryttere. Her vandt Anne W. Andreassen og den 11-årige hoppe "Pine Del Cielo". Anne og Pine Del Cielo har været et par i hele 9 år. De gjorde stort set rent bord ved dette års mesterskab, og vandt medaljer i alle klasser de deltog i. Ved slutningen af weekenden, kunne der derfor ikke være tvivl om, at Anne W. Andreassen og Pine Del Cielo måtte vinde titlen som All Around Champion Amateur. 

Copyright Ridehesten.com
Anne W. Andreassen og den 11-årige hoppe "Pine Del Cielo". Foto: Louise Buch Photography

Kategorien "Novice Amateur" er åben for ekvipager, der endnu ikke har vundet mere end 25 point i hver af disciplinerne. Vinder i denne kategori blev Mieke Derks og den 7-årige hoppe, Miss Radical Krymsun. Miss Radical Krymsun er en ægte "all arounder", der vandt medaljer i flere forskellige discipliner. Mieke har været medlem af DKQHA i mange år, og var i 2008-2010 på det danske ungdomslandshold. 

Copyright Ridehesten.com
Mieke Derks og den 7-årige hoppe, Miss Radical Krymsun. Foto: Louise Buch Photography

Kategorien "novice youth" er for ungdomsryttere under 19 år, der som ekvipage endnu ikke har vundet mere end 25 point i hver af disciplinerne.

Denne titel vandt Amalie Tange Veien og den 5-årige danskavlede hoppe "Hot N Smart Jewel". Deres sejr var ganske unik. Amalie konkurrerer normalt med sin egen vallak, men han fik en mindre skade kort før DM. Hun spurgte derfor i det danske quarter horse netværk, om nogen havde lyst til at udlåne deres hest. Julie Søby, der ejer Hot N Smart Jewel, tilbød straks at udlåne sin hoppe til Amalie - en ren win win situation, hvor Hot N Smart Jewel kunne blive showet af en talentfuld ungdomsrytter, og hvor Amalie kunne få mulighed for at deltage i mesterskabet. 

Copyright Ridehesten.com
Kategorien "novice youth" er for ungdomsryttere under 19 år, og der vandt Amalie Tange Veien og den 5-årige danskavlede hoppe "Hot N Smart Jewel. Foto: Louise Buch Photography

Tekst af  Sofie Lindholm, President and International Director, Danish Quarter Horse Association (DKQHA)

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen