Ask og Blue Hors under samme tag

30-03-2024 18:12

Stutteri Ask og Blue Hors havde i dag slået sig sammen om en fælles hingstefremvisning i de imponerende omgivelser på Fyn, hvor hingstene blev vist frem i ro og mag

Omkring 1000 mennesker havde i dag sat kursen mod Martofte på Fyn for at overvære Stutteri Ask og Blue Horse afholde deres første fælles hingstefremvisning.

Blue Hors, som vi kender det i Randbøl, lukker som bekendt ned, og hingstestationen- og træningsstalden flytter til nye rammer hos Stutteri Ask i Martofte, men da facilliterne endnu ikke er helt færdige, er de frem til september fortsat at finde i Randbøl. Dagen i dag var derfor en lille forsmag på hvordan det bliver fremover, når Blue Hors og Stutteri Ask samles i de imponerende omgivelser på Fyn. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Søren Møller Rohde. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klokken 13.00 blev dørene åbnet til Casir hallen, og klokken 14.00 trådte de to chefryttere, Nanna Skodborg Merrald og Søren Møller Rohde, frem og bød publikum velkommen. Her fortalte de lidt om, hvad publikum kunne forvente at se i løbet af eftermiddagen.

I ro og mag blev 11 hingste vist frem, og det var skiftevis dressur- og springhingste, der blev præsenteret for publikum. Undervejs gav rytterne selv kommentarer om de forskellige hingste, hvor de både kom ind på hingstenes personlighed, hvordan de bliver trænet, og ikke mindst fremtidsplanerne

Som sidste hingst i dagens program præsenterede Nanna Skodborg Merrald fløjhingsten Viva Vegas e. Viva Gold/Rock Forever, som kun har været ejet af Blue Hors i en uge. Partnerskabet med Nanna og den røde hingst er derfor meget nyt, men kvaliteten af hingsten fornægtede sig ikke. Undervejs fortalte Nanna, hvor glad hun allerede nu er for at være i sadlen på Viva Vegas, som hun tror ufattelig meget på til fremtiden. Ved Dansk Varmblods kåring i starten af måneden blev han tildelt æren som årets fløjhingst i 4-års holdet.

Under dagens fremvisning sadlede Nanna også op på både Blue Hors Monte Carlo e. Dream Boy/United og Blue Hors Santiano e. Sezuan/Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse v/Eva Götzsche & Mogens Pedersen). Her gik Nanna også meget op i at fortælle en masse guldkorn om hingstene.

Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro og Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/Olympic Ferro havde fået lov til at blive hjemme i Randbøl i dag, så der blev vist video på storskærmen af begge hingste.

Chefberider på Stutteri Ask, Søren Møller Rohde, havde også æren af at fremvise to hingste, nemlig Action Man Ask Z e. Action-Breaker/Calvados Z og Vasco Ask e. Verdi TN/Clarimo Ask.

Action Man Ask Z er nu blevet 10 år gammel, og han har de seneste par år haft stor succes med Søren i sadlen. Han har opnået elitestatus i Dansk Varmblod, og desuden er han placeret i op til 150 cm på trestjernet niveau. Den 5-årige Vasco Ask er udover at være præmiehingst også vinder af 35-dages testen, tildelt Elvin Ravns vandrepokal og fløjhingst i Dansk Varmblod 2023.

Karen Møller Rohde var også iført de hvide ridebukser i dagens anledning, da hun også havde æren af at fremvise to af Stutteri Ask's springhingste. Den første hingst, der blev fremvist over springene, var Jewel Ask e. Jaguar van Paemel/Diamant de Semilly, som i 2019 blev udnævnt præmiehingst i Dansk Varmblod, og i 2020 fik han titlen som fløjhingst. Sidste efterår/vinter har han ikke været vist frem til stævner, da han desværre i slutningen af august blev ramt af kolik og måtte opereres for tarmslyng. Heldigvis er alt gået godt, og han trives igen og er nu klar til at komme tilbage på stævnebanerne og ikke mindst være med i bedækningssæsonen.

Karen fremviste også Cassado Ask e. Casall Ask/Corrado I, som er en hingst, der følger i sin fars fodspor. Trods hans relative unge alder har han allerede flere sejre på CV'et. Han blev udnævnt til præmiehingst i Dansk Varmblod i 2018 og har vundet DRF's championatsfinaler for ungheste både som 4- og 6-årig og debuterede ved CSI3* i Herning i 150 cm med blot et enkelt nedslag.

Copyright Ridehesten.com
Den nykårede præmiehingst Alberto Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den nykårede præmiehingst, Alberto Ask e. Action Man Ask Z/ Canstakko, blev blot fremvist for hånd, da han ikke kommer i hingsteprogrammet i år, da Stutteri Ask baseret tidligere erfaringer mener han vil få mere glæde ud af at komme på sommergræs med de andre hingsteplage frem for at skulle være på stald for at kunne tappes.

Sophia Ludvigsen flytter i sensommeren med til Martofte, når Blue Hors officielt bliver en del af Stutteri Ask og hun har derfor fået nogle af de ældre og erfarene hingste på sin liste af rideheste. Hun startede med at fremvise Blue Hors Baron e. Callaho’s Benicio/Sir Donnerhall I, som hun og Michael Søgaard har gjort et imponerende stykke arbejde med gennem de sidste par måneder. Hun er også blevet rytter på staldens kronprins, Blue Hors Farrell e. Fürstenball/Dacaprio, og så fremviste hun også 4-årige Blue Hors Purple Rain e. Desperado/Negro.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Gregersen og Martin Klavsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vanen tro blev Årets Blue Hors Avler også hædret, og i år tilfaldt statuetten af Blue Hors Don Schufro ikke blot en enkelt person, men snarere en hel generation. Gennem årtier har Andreas Gregersen og hans far, der døde ganske uventet i 2002, benyttet sig af hingstene fra Blue Hors. Andreas kunne derfor lade sig hylde på hans og familiens vegne, da Martin Klavsen overrakte ham statuetten.

Efterfølgende var staldene åbne for tilskuere, og interesserede kunne stille spørgsmål til personalet på Stutteri Ask.

Manden bag Stutteri Ask og Blue Hors, Kjeld Kirk Kristiansen, var også til stede under dagens hingstefremvisning.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner