Auktion med godt flow og velforberedte føl

28-08-2016 09:40
Avl

Med lørdags aftens positive resultat af Elitefølauktionen har Dansk Varmblods auktionsudvalg bevist, at hele systemet omkring auktionen fungerer - og nye såvel some etablerede kunder investerede i aftes i deres fremtidsstjerner

Copyright Ridehesten.com
Dyreste springføl blev Constantin VH fra René Heyde.

Formand for auktionsudvlaget Ulrik Kristensen fortæller, at der bag Dansk Varmblods Elitefølauktion ligger et stort apparat af mange mennesker, der gør en enorm indsats, inden man kommer så vidt som at få de 59 føl under hammeren, men hele afviklingssystemet og fremvisningen har fungeret optimalt.

- Det har meget stor værdi, at sælgerne stiller med velforberedte føl, der er godkendte af dyrlægen og dermed kan give køberne en stor sikkerhed og tryghed ved at handle på elitefølauktionen, fortæller han.

Under auktionen i aftes med 1100 mennesker til spisning var der også rigtig god interesse for de springbetonede føl, som repræsenterede nogle af de bedste danske hoppestammer. Det gav en rigtig god efterspørgsel på dem, og der gik flere springføl for omkring 100.000 kr.

Føllene i aftes blev solgt til Australien, Danmark, Norge, Sverige, Tjekkiet og USA, og blandt køberne var der adskillige nye danske købere - både avlere og ryttere.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen