Avlshingst mod guldhoppe

14-05-2016 09:28

På Helgstrand Arena blev der her til morgen udkæmpet en topkamp mellem avlshingsten Blue Hors Don Olymbrio og guldmedaljehoppen Grevens Sa Va (se video)

De er her alle sammen, højtpræmierede avlshingste, yndige medaljehopper, ryttere i alle aldre og opdrættere af hestene. Her til morgen gik dette op i en højere enhed i Intermediaire I, en del af lille turs konkurrencerne under Odense Horse Festival sponsored by ECCO.

I går sejrede guldmedaljehoppen Grevens Sa Va redet af Carina Nevermann Torup i dag var hoppen ikke helt så energisk og spændstig som den første dag, lød det fra hestens ejer og opdrætter Dorit Greve. Hun har fulgt Grevens Sa Va e. Blue Hors Soprano til stævner gennem de seneste år, og har, som hun fortæller, fået mere forståelse og kendskab til ridning, og det har beriget hendes liv med hestene. Hun og hendes mand Svens Skov Poulsen opdrætter dressurheste, og de har flere heste i uddannelse hos forkellige ryttere rundt om i landet. 

Dorit Greves spådom gik i opfyldelse for da Daniel Bachmann Andersen travede ind på avlshingsten Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz kom Carina Nevermann Torups 71,842% under pres. Daniel overtog "Don O" i februar måned i år efter kollega Allan Grøn på Blue Hors har gjort et godt grundarbejde med hingsten fra brølende 3-års til international lille turs hest. Daniel har blot haft få starter i Intermediaire og de to har støt og roligt udviklet sig sammen. Ved det internationale stævne i Hagen, Tyskland i sidste måned fik parret 73% i lille tur og det skabte fornyet interesse for hingsten fra de udenlandske avlere. Så ved siden af den sportslige karriere har hingsten også travlt med at passe sit job som beskeler. 

Don O var med Daniel hele vejen i dag, og bortset fra en pirouette som ikke helt "sad i skabet" så viste hingsten flere højdepunkter. - Han har så let ved de samlede øvelser, fortæller Daniel, som har stor fornøjelse af at ride den udtryksfulde avlshingst. De to opnåede 73,079% og sejrede i klassen foran Carina og Grevens Sa Va og med Susanne Barnov/Radondo på tredjepladsen med 68,947%

Se resultatet af hele klassen her. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen