Avlsledelsen efterlyser nyt blod

08-03-2014 17:39

Bodil Nyholm Sørensen

Avl

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Under pressemødet med Poul Graugaard og Karina Christiansen diskuterede de og journalisterne årets hingstekollektion og det nye blod - eller manglen på samme
 

Copyright Ridehesten.com
Poul Graugaard og Karina Christiansen møder journalisterne i pressecentret.

Det var to åbne og beredvillige dommere, som mødte pressen efter udnævnelse af nye hingste i Dansk Varmblod. Poul Graugaard lagde ud med at karakterisere dette års hold af 3-årige hingste:

- Når det kommer til antallet af hingste, er det ikke et af vores største år. men når det kommer til kvalitet, er de nykårede hingste særdeles gode, sagde han.

En svensk journalist ville vide, om de nykårede hingste repræsenterede nye blodlinjer.

- Nej, ikke rigtigt. Der er ingen for alvor nye blodlinjer, som vi ikke allerede har i Dansk Varmblod. Det er et godt spørgsmål og en problemstilling, som alle avlsforbund i Europa kender. Vi har allesammen det samme blod, lød svaret fra Poul Graugaard.

Mens repræsentanterne for avsledelsen gerne diskuterede de kårede hingste, afslog de at tale ret meget om de hingste, som havde fået et nejtak med sig hjem. Det er en anliggende mellem den enkelte avler og avlsledelsen, fik journalisterne at vide.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen