LIVE: Dansk Varmblods Elitefølauktion

21:54 Borbjergs Fairy Beautiful fik hammerslag på 50.000 EUR til Helgstrand Dressage

20:11 Hoppeføllet Egegårdens Miss Daisy solgt for 40.000 EUR til Blue Hors

Belgien sejrede i Nations Cup finalen

28-09-2015 09:00, af Britt Carlsen

I weekenden lagde Barcelona igen faciliteter til Furusiyya FEI Nations Cup finalen, og det blev det belgiske hold, som gik af med sejren

Copyright Ridehesten.com
Team Belgien sejrede i Furusiyya FEI Nations Cup finalen i Barcelona. (FEI/Dirk Caremans)

Det belgiske hold missede deres OL kvalifikation ved EM i Aachen, da belgierne, modsat danskerne, ikke red sig ind i anden runde af holdkonkurrencen. Det blev en fantastisk finale, hvor intet var afgjort før sidste rytter red på banen. Belgierne strålede med to af i alt seks fejlfrie runder leveret af Judy-Ann Melchior og Gregory Wathelet.
Ludo Philippaerts søn Oliver åbnede ballet for Belgien med en runde med 4 fejl på H&M Armstron van de Kapel, fulgt af en fejlfri runde af Melchior og As Cold as Ice Z. 
Hollænderne var udset til at sikre sig nok en titel til deres VM og EM guldmedaljer, men det skulle vise sig, at banebygger Santiago Varela havde gjort det vanskeligt for ryttere og heste, at ride banen fejlfrit. Og hollands superstar OL, VM og EM guldvinder Jeroen Dubbeldam og SFN Zenith kom i mål med 12 fejl. Han rider oftest først for hollænderne, for at indgyde dem selvtillid med et godt ridt, men den taktik fejlde i Barcelona. Zenith faldt i trav for rytteren foran dobbeltspringet og inden da havde nedslag i trekombinationen og på en lodret. 

Tyskerne har absolut ikke haft en god sæson i Furusiyya FEI Nations Cup, men i finalen fik Ahlmanns Taloubet Z et nedslag, og det kostede rytteren 200.000 euro, da han var af fire ryttere, som med et fejlfrit ridt i kvalifikationen torsdag og igen i finalen søndag, kunne indløse denne bonus. Meredith Michaels-Beerbaum og Fibonaccis fejlfrie ridt var ikke nok til at holde tyskerne inde i topkampen, da både Daniel Deusser og Ludger Beerbaum fik nedslag. Tyskerne sluttede på 6. pladsen med 12 fejl, der samme som Irland og USA, mens Sverige fik 16 fjel og Schweiz 20 fejl. Gergo Schröder holdt hollænderne inde i topkampen med et fejlfrit ridt, men da både Jur Vrieling og Maiken van der Vleuten havde et nedslag sluttede hollænderne med 8 fejl på tredjepladsen.

Det var englænderne som truede belgiernes mulige titel. Ben Maher/Diva og Jessic Mandoza/Spirit T havde begge fået 4 fejl, mens Laura Renwick fik 16 fejl på Bintang II, der bl.a. refuserede på vandgraven. Joe Clee og Uamaro D'Ecaussines holdt englænderne inde på andenpladsen med et fejlfrit ridt. 
Det hele blev dog afgjort til belgisk fordel, da Gregory Wathelet og Conrad de Hus red en overbevisende 0-runde, som ikke alene sikrede belgierne titlen, men også Gregory de 200.000 Euro i ekstra bonus for en dobbelt 0-runde.

 

Info

Resultat

1. Belgien 4 faults: H&M Armstrong van de Kakpel (Olivier Philippaerts) 4, As Cold as Ice Z (Judy-Ann Melchior) 0, For Cento (Jos Lansink) 8, Conrad de Hus (Gregory Wathelet) 0.

2. England 8 faults in 223.14 seconds: Diva ll (Ben Maher) 4, Spirit T (Jessica Mendoza) 4, Bintang ll (Laura Renwick) 16, Utamaro D’Ecaussines (Joe Clee) 0.

3. Holland 8 faults in 226.80 seconds: SFN Zenith NOP (Jeroen Dubbeldam) 12, VDL Groep Verdi Tn NOP (Maikel van der Vleuten) 4, VDL Zirocco Blue NOP (Jur Vrieling) 4, Glock’s Cognac Champblanc (Gerco Schroder) 0.

4. USA 12 faults in 219.61 seconds: Nouvelle (Laura Kraut) 8, Cylana (Reed Kessler) 8, Ohlala (Lauren Hough) 4, Cortes C (Beezie Madden) 0.

5. Irland 12 faults in 221.64 seconds: All Star (Denis Lynch) 8, MHS Going Global (Greg Broderick) 4, Molly Malone V (Bertram Allen) 8, Good Luck (Cian O’Connor) 0.

6. Tyskland 12 faults in 223.36 seconds: Taloubet Z (Christian Ahlmann) 4, Fibonacci 17 (Meredith Michaels-Beerbaum) 0, Cornet D’Amour (Daniel Deusser) 8, Chiara (Ludger Beerbaum) 8.

7. Sverige 16 faults: H&M Tornesch (Malin Baryard-Johnsson) 8, Tinkabell (Angelie von Essen) 8, Unita Ask (Rolf-Goran Bengtsson) 4, Cantinero (Henrik von Eckermann) 4.

8. Schweiz 20 faults: Quorida de Treho (Romain Duguet) 8, Clooney (Martin Fuchs) 4, Bonne Chance CW (Janika Sprunger) 12, Castlefield Eclipse (Paul Estermann) 8.

Læs også

Danskerne til anden runde i Sopot

10-06-2016 18:51, af Britt Carlsen

Det danske springlandshold kom videre til anden runde ved Furusiyya FEI Nations Cup i Sopot og avancerede i anden runde i benhård konkurrence

Springrytterne er klar i Sopot

10-06-2016 11:00, af Britt Carlsen

Det danske senior springlandshold er i disse dage i den polske by Sopot, for at deltage i det internationale stævne der, og ikke mindst i eftermiddagens Furusiyya FEI Nations Cup - hvordan er deres chancer?

Ryttere til internationale stævner

01-09-2015 12:33, af Nina Marie Villadsen

I weekenden er der en del danske springryttere til start i Arezzo, Italien. Her skal det danske springlandshold blandt andet ride om vigtige point i Furusiyya Nations Cup. Ydermere er der springryttere til start både i Polen og i Tyskland

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilia Lindahl

Webredaktør og nyhedsvagt

Cecilia Lindahl
26 87 57 90
cli@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dujardin: Jeg er tydeligvis helt ødelagt!

21-08-2019 09:05, af Britt Carlsen

Charlotte Dujardin, England blev elimineret for blod på hestens flanke efter et score på 81,91%, som kunne have givet  England holdsølv ved EM i Rotterdam. Det er en af de vanskeligste dage i min karriere, fortæller hun

OL kvalifikationen er i hus - medaljen tabt i regn?

20-08-2019 12:03, af Britt Carlsen

Cathrine Dufour red under de værst tænkelige betingelser i silende regn, og det skabte noget uopmærksomhed hos Atterupgaards Cassidy, to store fejl, og resten af programmet til absolut topklasse (video)

Daniel ind på 2. pladsen!

20-08-2019 08:55, af Britt Carlsen

Daniel Bachmann Andersen og 15-årige Blue Hors Zack gjorde det de har vist sig at være bedst til: et elegant, kraftfuldt program til 79,348%, men undervejs så det lidt bekymrende ud 

Rytter og hest tvunget omkuld af bil

21-08-2019 14:24, af Annika Knudsen Lorentsen

I mandags var Julie Gissel desværre udsat for en ubehagelig oplevelse i trafikken, hvor hendes hest kom til skade. Hvad gør man egentligt hvis uheldet er ude? Og hvad gør man for at undgå det sker?

Auktion: Vellykket salg af Lene Ibsens heste

19-08-2019 14:58, af Annika Knudsen Lorentsen

I går aftes faldt hammerslaget på en række lovende ungheste, føl og avlshopper fra Lene Ibsens stutteri. Finn Campen fra Campen Auktioner fortæller til Ridehesten, at han er godt tilfreds med auktionens forløb

OL kvalifikationen er hjemme - holdmedaljen forsvandt

20-08-2019 16:37, af Britt Carlsen

Det har været den rene rutsjebane af følelser for rytterne i holdkonkurrencen i dressur i dag. Medaljerne blev ændret, da Charlotte Dujardin blev diskvalificeret for blod på hesten, og Danmark vandt OL-kval men mistede holdmedaljen

Bronze til Cathrine (video)

22-08-2019 22:50, af Britt Carlsen

Det blev en helt magisk og forunderlig aften ved EM i Rotterdam, hvor vi blev vidne til dressur på højeste niveau. Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy vandt bronze efter de to tyske ryttere Isabell Werth og Dorothee Schneider

Maria A. Andersen til Helgstrand Dressage

20-08-2019 11:49, af Thomas Bach Jensen

Berider Søren Vallentin har valgt at fratræde sin stilling hos Helgstrand Dressage, som nu har ansat Maria Anita Andersen i jobbet som daglig leder og berider på Helgstrand Academy

Aflivning af hest skabte stor debat ved grænsen

22-08-2019 14:34, af Camilla Tiefensee Schrøder

I Tyskland er det ulovligt at aflive en rask hest – men det må man gerne i Danmark. En sønderjysk hesteejer stak fingrene i en hvepserede, da hun besluttede at aflive sin hest mod sin tyske partsrytters vilje

Danmark i holdfinalen i springning (video)

22-08-2019 14:50, af Britt Carlsen

Springrytterne red sig i dag ind i holdfinalen ved EM i Rotterdam. Et resultat, som blev grundlagt af to ridt til blot 5 fejl af EM debutanterne Søren Møller Rohde og Kim Kristensen. Det var ellers en dag, hvor flere topryttere fejlede og stillingen i mesterskabet ændrede sig