Belgisk World Cup-sejr i Göteborg

25-02-2024 10:10

Ved sæsonens andensidste World Cup-kvalifikation var det en belgisk ekvipage, der scorede det fulde antal point, Domien Michels og  Intermezzo van het Meerdaalhof

 

Copyright Ridehesten.com
Det belgiske par Domien Michiels og Intermezzo van het Meerdaalhof ved EM i Riesenbeck sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

World Cup-kvalifikationen i Göteborg var sæsonens 10. og andensidste kvalifikation, inden sidste kvalifikation afholdes den 7.-10. marts i Den Bosch i Holland. Dernæst gælder det finalen den 16.-20. april i Riyadh i Saudi Arabien.

De ryttere, der har indtjent flest point her i den vestlige liga, der svenske Patrik Kittel med 72 point, tyske Mathias Alexander Rath med 69 point og danske Nanna Skodborg Merrald med 64 point.

Göteborg var en god mulighed for Nanna Skodborg Merrald til at lægge sig i spidsen, men desværre måtte hun trække sig, da hendes hest Blue Hors Zepter har fået en hovbyld.

Kunne du tænke dig at få forklaret formatet for World Cup-turneringen, så er her en oplysende video fra FEI:

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Göteborg gik sejren til en ren belgiske ekvipage, nemlig 40-årige Domien Michiels og den 16-årige BWP-vallak Intermezzo van het Meerdaalhof e. Gribaldi/ Balzflug, som scorede 78,300% i Grand Prix Kür, hvilket var ny personlig rekord.

Vinderen af den indledende Grand Prix i fredags, svenske Maria von Essen sluttede på andenpladsen med sin 12-årige oldenburger Invoice e. Jazz/ Ferro og en score på 76,200%. Spanske Borja Carrascosa og den 11-årige westfaler Sir Hubert NRW e. Sir Heinrich/ Florestan I besatte tredjepladsen med 75,630% og avancerede dermed fra en 14. plads i den vestlige liga til en ottendeplads.

Hvem har så størt chance for at vinde i Riyadh? Den forsvarende World Cup-vinder er tyske Jessica von Bredow-Werndl, som dog skal deltage i en kvalifikation mere for at være kvalificeret til finalen i april.

Klassens resultat

Stævnets start- og resultatlister

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen