Belinda og Lopez IV klar til SICAB

15-11-2017 19:55

Camilla T. Schrøder

I morgen indtager danske Belinda Carlsen arenaen med sin PRE-hingst ved VM for spanske heste i Sevilla. Hun har fået købt sig et spansk outfit og er blevet oplært lidt i at gejle sin ellers så rolige hingst lidt op foran dommerne

Nyheden fortsætter efter annoncen

Årets højdepunkt for spanske hesteavlere, SICAB, er i fuld gang i den sydspanske by, Sevilla, og for første gang er der dansk deltagelse ved den store begivenhed. Belinda Carlsen og hendes 6-årige Lopez IV skal bedømmes i "selección 10", som er klassen for 5-6-års hingste. De ankom til Spanien allerede for et par uger siden for at falde til og gøre sig klar til den store dag, i morgen klokken 13, når hingsten skal præsenteres foran de spanske dommerne.
Selvom SICAB på en måde minder om hingstekåringen i Herning, er der også mange ting, som man gør helt anderledes i Spanien, og det har Belinda brugt den seneste tid på at sætte sig ind i, fortæller hun.

Hingstene skal gejles op
De sidste to uger op til SICAB har Belinda og hendes PRE-hingst boet på en spansk ranch hos en bekendt, som hele sit liv har beskæftiget sig med fremvisning og bedømmelse af spanske heste, og han har lært hende lidt op i, hvordan man i spanske øjne får det bedste frem i sin hingst.
– De vil gerne have dem rigtig vågne – lidt mere end i Danmark, fortæller Belinda, som skal have sin spanske bekendte med ind på banen til at hjælpe med at gejle hesten op under præsentationen.
– Han ved, hvordan man trykker på de rigtige knapper og ved, hvad dommerne vil se. Det er jo en slags skønhedskonkurrence, så den skal bare se ud som en million, fortæller Belinda.
Spanierne mener, de får det bedste frem i hesten, når man pepper dem op ved at smælde hårdt i luften med en pisk.
– Der bliver selvfølgelig ikke slået på hestene, men der bliver lavet nogle knald for at tænde dem lidt, fortæller Belinda. For hende har det faktisk været en lille udfordring at få fyret op under Lopez IV på den spanske måde.
– Han er trænet fra helt lille med horsemanship, så han er vant til at være helt rolig og cool, men her skal han være helt oppe på lakridserne. Det har vi skullet stoppe i ham på en pæn måde, griner hun.

Iført spansk mundering
Den danske deltager er også gået all in på outfittet, fortæller hun med endnu et grin.
– Det der med bare at mønstre ligesom derhjemme i hvide bukser og sort overdel, det gør man ikke her. Det er tilladt at komme i spansk tøj eller i sit lands egen folkedragt, men jeg ville ikke møde op i folkedanserdragt, så jeg valgte den spanske model, fortæller Belinda, der har været ude at investere i matchende hat, bukser, støvler, vest, jakke specielle knapper og tørklæder, der hører sig til i den rette mundering.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også hesten skal gøres klar på en helt speciel måde for at tage sig bedst muligt ud foran dommerne.
– Spanierne har en masse snyde-tricks, som vi har lært at bruge. For eksempel skal han have barberet noget af ved øjnene, så de ser lidt mere trekantede ud, fortæller Belinda.

Følg med på livestreaming
I eftermiddags var Lopez en tur i ringen for at vænne sig lidt til musikken og menneskerne og "jage spøgelser væk", som Belinda udtrykker det. Og så er de ellers klar til i morgen.
– Vi krydser alt og håber, han kommer til at blive blandt de 12 bedste, siger hun.

Der er 25 deltagere i selección 10, og de 12 bedste går videre fra mønstringen til en rideprøve.

Det hele kan livestreames på SICAB's egen tv-kanal, sicab.tv. Hvis du vil se Belinda Carlsen og Lopez IV, skal du vælge "Pista 1", her kan man se dem fra klokken 13 torsdag.

Se SICAB's promotionsvideo:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen