Berider med defekt hjerteklap

13-07-2015 10:04

For et år siden gennemgik Bjarne en stor hjerteoperation, og det kan han se frem til at skulle igen. For når hjertet banker for heste, så er en kunstig hjerteklap ikke en mulighed

Copyright Ridehesten.com
Bjarne Mark.

Berider Bjarne Mark er født med en defekt hjerteklap. Han har altid vidst, at han på et eller andet tidspunkt skulle gennemgå en hjerteoperation. Han har aldrig mærket noget til problemet, så da han af sin læge for 5-6 år siden fik besked på, at han skulle opereres i en nær fremtid, kom det som en overraskelse.

– Hans hjerteklap havde længe overskredet sidste salgsdag, fortalte lægerne mig efter operationen, fortæller Bjarnes hustru Janni, der sammen med sygeplejerskerne havde deres hyr med at holde Bjarne i sengen lige efter opvågningen – det eneste der stod i hans hoved var: at komme op at gå.

– Jeg vågnede igen midt om natten og forlangte at komme op. Jeg kunne huske, at lægen havde sagt det var vigtigt, så jeg fik to mand under armen og et gangstativ, men jeg kunne kun gå fem meter, så var jeg færdig – så var der ro på mig, ler Bjarne.

Da han endelig kom hjem var konditionen på nul. Langsomt fra at løbe 50 meter i starten, har Bjarne trænet sig selv op, og den 12. april, mindre end et år efter den omfattende hjerteoperation, gennemførte Bjarne en halvmaraton, og han er tilmeldt Berlin Maraton til september.

Magasinet Ridehesten har talt med berider Bjarne Mark, og du kan læse hele hans utrolige historie i magasinets julinummer.

Læs meget mere i julinummeret af magasinet Ridehesten

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev