Berider Nis Valdemar fylder 90 år i morgen

15-06-2021 06:18

Berider Nis Valdemar fylder 90 år i morgen den 16. juni, og han har besluttet sig for at forlade plejehjemmet i nogle time for at markere dagen sammen med venner på en god restaurant

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nis Valdemar Hansen har igennem årtiers virke som berider skrevet sig ind i dansk ridesports historie. Han er oprindeligt sønderjyde, men har tilbragt det meste af sit liv ved Århus. Igennem sit virke som berider i Aarhus Rideklub har han uddannet mange beridere, og blandt dem er så kendte beridere som Bjarne Nielsen, Morten Thomsen og Leif Sørensen.

Nis Valdemar har også selv haft en lang og flot ridekarriere og havde for længst passeret de 70 år, inden han stod af hesten. Han har altid brændt for ungdommen i ridesporten og har derfor stiftet Nis Valdemar Hansens Mindefond, som han har skænket en million kroner til. Fondens formål er at støtte talentudviklingen i ridesporten, fortrinsvis lokalt.

Mange vil også vide, at den nye ridehal på Vilhelmsborg er blevet opkaldt efter den navnkundige berider, der i 2020 selv var med til den festlige åbning af Nis Valdemars Hal.
De senere år har Nis Valdemar boet på plejehjem. Syn og hørelse er meget svækket. Han er næsten blind, men hører ved hjælp af et høreapparat. Ved et uheld på plejehjemmet for nogle år tilbage brækkede han den ene ankel, hvilket medførte, at han sidenhen ikke har kunnet gå, men bruger kørestol.
Han beklager sig aldrig, fortæller en bekendt, men han har også mange bekendte, der ringer til ham, og han nyder, at forsamlingsforbuddet nu er lempet, så man igen kan besøge ham på plejehjemmet, hvor han til dels bliver passet godt af personalet, men også får hjælp af venner og bekendte. Han har nogle gode mennesker omkring sig.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hans veninde Inger Kroun er en af dem, der regelmæssigt besøger Nis Valdemar. Når man har modtaget magasinet Ridehesten, får Inger bladet med hjem til gennemlæsning, og så læser hun relevante artikler højt til stor glæde for Nis.

Han har set frem til sin 90-års fødselsdag, og han har inderligt håbet på, at der ville blive åbnet om igen, så man frit kan forsamles. Derfor er genåbningen faldet godt for Nis Valdemar; han venter nemlig over 20 gæster til fødselsdagsfrokost på restaurant Thors Mølle i Marselisborgskoven på onsdag, hvor der blandt gæsterne også er tidligere beriderelever.

VI FRA RIDEHESTEN VIL OGSÅ GERNE ØNSKE ET VARMT TILLYKKE MED 90-ÅRS DAGEN!

Copyright Ridehesten.com
Nis Valdemar Hansens hjerte banker for de unge ryttere, og derfor har han indstiftet en fond, der hvert år uddeler en talentpris. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen