Beslagsmedemester Henrik Rolin på pension

15-03-2015 12:01

Med udgangen af marts måned går beslagsmedemester Henrik Rolin på pension fra Institut for Produktionsdyr og Heste, Københavns Universitet - der holdes reception den 20. marts kl 13-16 i Smedjen, Universitetshospitalet for Store Husdyr, Agrovej 8, 2630 Taastrup

Copyright Ridehesten.com
Henrik Rolin.

Henrik blev ansat som beslagsmed på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i 1977, hvor han fortsatte de bedste faglige beslagsmedetraditioner, som de blev udøvet i den gamle, nu nedrevne Bindesbøllsmedie på Frederiksberg.

Med sin solide faglige baggrund kombineret med en dygtig indsigt i heste og deres væsen har Rolin igennem årene holdt håndværket i hævd. Mangen en ung beslagsmedelærling er blevet mødt med en simpel smedeopgave som at lave en tøjrpæl efter mål. Og efterhånden som bunken af skrotjern voksede, er erkendelsen af kompleksiteten i opgaven vokset tilsvarende. En lille del af et godt grundlag for læretiden og de vanskelige opgaver med at tilegne sig omhyggeligheden ved at beskære og besko heste.

Henrik Rolin har formået at slå bro mellem smedefagets kompromisløse kvalitetskrav og de store forskelle mellem hestenes hove. Mange års arbejde med komplicerede hovproblemer og dertilhørende beslagopgaver har givet ham en særlig indsigt i heste med problemhove. En viden som han med stor entusiasme har videregivet til lærlinge, kolleger og dyrlægestuderende. Og et grundlæggende stort kendskab til heste og hippologi har både i arbejdstiden og i fritiden sat sit præg på Henrik Rolins virke. Ligesom han også internationalt har bidraget til at sætte dansk beslagsmedevirke og -uddannelse på landkortet.

Der afholdes afskedsreception, fredag, den 20. marts kl. 13-16 i Smedjen, Universitetshospitalet for Store Husdyr, Agrovej 8, 2630 Taastrup.

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen