Bianca Walton klar til 4-stjernet militarydebut

03-05-2022 18:20

Annika Knudsen Lorentsen

I denne uge drager Bianca Walton til Sopot i Polen, hvor flere danskere skal ride internationalt militarystævne. Med sig har hun hesten Midt-West Faveur, som skal debutere på 4-stjernet niveau

Copyright Ridehesten.com
Bianca og Midt-West Faveur til NM i 2019. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For halvanden uge siden blev Bianca Walton placeret nr. 4 ved et 3-stjernet international stævne i military, og i denne uge er hun klar til at tage afsted igen, for at ride sin 4-stjernede debut i sadlen på Midt-West Faveur e. Charmeur/ Gribaldi (opdr. Poul Erik Nielsen). 

– Efter vores sæsonstart i Strzegom for knap 14 dage siden har Faveur kun lavet rimeligt let arbejde i form af lange skridtture, gymnastikspringning og vandtræning, forklarer Bianca. 

Netop den lette træning, er der en ganske god grund til, for det kræver rigtig meget at holde et hest klar til at præstere på dette niveau og samtidig nå at restituere mellem to store stævner. 

– Det kræver utroligt meget planlægning at ride military, idet at du har tre discipliner som du skal være skarp i. Hele grundforberedelsen ligger i måneder forud for sæsonstart, hvor konditionstræningen påbegyndes og hvor jeg finpudser de enkelte discipliner ved enkelte spring- og dressurstævner. Når sæsonen er i gang handler det om at holde formen ved lige og sørge for, at hestne er fit for fight og glad. Min optakt til det kommende stævne, har været lidt usædvanlig, hvilket skyldes, at jeg har været nødt til at planlægge de to første stævner med 14-dages mellem. 

Copyright Ridehesten.com
Bianca og Midt-West Faveur på springbanen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Brækket kraveben ændrede planerne
Det er ikke normalt for Bianca at ride to så store stævner, så tæt på hinanden, men på grund af en skade, har hun været nødt til at planlægge det sådan. 

– Jeg brækkede kravebenet, og var derfor nødt til at skubbe sæsonstarten lidt. Afhængigt af sværhedsgraden planlægger jeg normalt, at hesten har 4-6 uger mellem de internationale stævner. Så har hesten halvanden uges tid til at restituere med let arbejde og lange skridtture, før arbejdsintensiteten atter skrues op. Derudover har man på den måde også mulighed for at tage ud og pudse formen af til f.eks. et spring- eller dressurstævne. 

Copyright Ridehesten.com
Bianca med Midt-West Faveur. Foto: fotoglenntunger.se

De lange transporter kræver en del
Mange af de store militarystævner afholdes langt væk fra Danmark, hvor flere af dem ofte afholdes i f.eks. Polen, som også er netop der, hvor Bianca har redet både for 1,5 uge siden og skal ride i denne uge. 

– De lange transporter tager ofte en del kræfter fra hestene og stævnerne kan også være mentalt hårdt for hestene, når de er på hele tiden. Det vigtigste for mig, vil altid være min hests sundhed, også selvom vi i denne weekend skal debutere på et nyt og højere niveau. Derfor var min forberedelse til dette stævne faktisk min grundforberedelse fra vintermånederne. Vi skal ride springning svarende til en MB1* og dressur svarende til MB1 ved det kommende stævne, og det er det, vi har redet til distriktsstævner i vinters, forklarer Bianca og tilføjer: 

– Faveur var heldigvis flyvende ved årets første stævne og det er den følelse, jeg vil forsøge at ride videre på denne weekend. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald