Bjarne Nielsen fylder 70 år

12-06-2024 07:37

I morgen fylder en af dressurens helt store personligheder år. Bjarne Nielsen kan den 13. juni fejre sin 70 års fødselsdag

Copyright Ridehesten.com
Bjarne Nielsen kan i morgen fejre rund fødselsdag, da han fylder 70 år. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag den 13. juni kan Bjarne Nielsen fejre rund fødselsdag, da han fylder 70 år. Bjarne Nielsen har en imponerende karriere som både berider, dommer, landstræner og dressurkommentator bag sig, og han er derfor et særdeles velkendt ansigt i sporten. Han er derudover kendt for sit store engagement i Dansk Varmblods-avlen, hvor han i mange år også var en del af avlsledelsen. 

Bjarne blev uddannet berider i 1978 og var under sin uddannelse i lære hos både Anders Halvorsen i Hjørring og Nis Valdemar Hansen i Aarhus. Efter sin eksamen drev han forretning sammen med Anders Halvorsen i en periode på 3 år, hvorefter han blev ansat i Ikast Rideklub, hvor han var tilknyttet i en årrække. 

Sidenhen startede Bjarne dog sit eget sted, Stald Sesam, hvor der især var fokus på de unge heste. Senere drev han også virksomheden Stald Bødskov sammen med sin kone Kimi Nielsen frem til 2007, hvor parret prioriterede at være mindre på bundet op på hestene.

I dag er Bjarne Nielsen ansat hos Fisker Dressage, som holder til på Korshøjgaard.

Copyright Ridehesten.com
Bjarne Nielsen til Dansk Varmblods Hingstekåring i 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Særligt centralt for Bjarnes karriere har dog været undervisningen af andre ryttere, og han fungerede ligeledes som landstræner for pony, junior og ungryttere i en periode på 13 år. Derudover har han også fungeret som seniorlandstræner for det norske dressurlandshold. Han er igennem årene blev hyldet for sin ihærdige indsats som træner, blandt andet modtog hans prisen som årets træner i 2019. 

Bjarne bliver i sin træning af andre ryttere især rost for sin positive og passionerede indstilling, for sin tro på den enkelte rytter og for at møde ekvipagen der, hvor de er. Dette er også kendetegnende for hans generelle tilgang til sporten, hvor det både i foredrag og i hans virke som kommentator skinner igennem, at han nærer en stor kærlighed til sporten. 

Bjarne har samtidig været medvirkende til at give hestesporten et positivt fremstød hos de mindre hesteinteresserede, da han som kommentator har mødt fået stor ros og opmærksomhed for sin belevne og grundige præsentationer og forklaringer af blandt andet OL, VM og EM i dressur på DR. Her blev flere danskere - hesteinteresserede såvel som ikke-hesteinteresserede - fanget foran skærmen, når Bjarne kommenterede. 

Til championater og kåringer er Bjarne også stadig en fast bestanddel, da han her fungerer som dommer. I 2021 blev Bjarnes 50-årige karriere som underviser derfor også fejret ved dette års championatsfinale på Blue Hors.  

Ridehesten ønsker Bjarne Nielsen stort tillykke med de 70 år. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner