Bliver det en kvinde, der vinder World Cup?

02-02-2018 10:53

Når det store begivenhedsrige springstævne Jumping International Bordeaux løber af stabelen i weekenden, hvor også en World Cup-kvalifikation højner spændingen, bliver det spændende, om en kvindelig rytter kan tage sejren – det er nemlig ikke sket i over 40 år

Copyright Ridehesten.com
Edwina Tops-Alexander
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mens FEI Longines World Cup Grand Prix i Zürich sidste søndag blev vundet af en relativt ukendt ung kvinde, nemlig den 27-årige Stephanie Holmen fra Sverige, vil World Cup i Bordeaux forblive, sammen med OL, den eneste store begivenhed, der endnu ikke er vundet af en kvinde i 40 år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kvinder udgør den største medlemsandel i de nationale rideforbund, faktisk er mellem 70 og 90 % af de registrerede ryttere kvinder. Men jo tættere vi kommer på internationalt topniveau, desto lavere bliver antallet af kvinder. I øjeblikket har vi ingen kvinder i verdensranglistens top 10 i springning, og blot 10 % af top 30 er kvinder.
Men kvinder har dog formået af vinde på højeste niveau. Det er to gange lykkedes kvindelige ryttere at blive europæiske mestre to gange, verdensmester én gang og vindere af World Cup syv gange i løbet af de sidste 40 år – tre gange var det den tyske rytter Meredith Michaels- Beerbaum.

Igen europæiske kvinder i finalen?
Det forbliver det evige spørgsmål – Vil det være i år, vi kan se en kvindelig rytter tage sejren i Bordeaux World Cuppen? Kun fem kvinder er blandt de 40 kvalificerede, når starten går ved lørdagens Jumping International Bordeaux. Og det bliver hård konkurrence. Den australske Edwina Tops-Alexander, der sluttede 2017 af med en sejr i La Coruña og i World Cup Grand Prix i London vil formentlig være det bedste bud på en kvinde, der kan løbe af med sejren. Hun er for øjeblikket nummer tre  i den europæiske ligas rangering, og dermed er hun den eneste kvindelige rytter, der indtil nu har kvalificeret sig til den endelige finale af AccorHotels Arena Paris Bercy (10. til 15. april). Det betyder, at ingen europæisk kvindelig rytter i dag er kvalificeret til Paris.
Og det bliver meget svært, fordi den første kvinde i rangordningen viser sig på en 31. plads: Stephanie Holmen, med kun 20 point fra sin sejr i Zürich. Og det svenske forbund fandt ikke, at det ville være nyttigt at sende hende til Bordeaux. I stedet sender de Irma Karlsson, der dog ikke har nogen chance for at gå til finalen, fordi hun ikke har nogen point endnu.

Vil Pénélope Leprévost gøre det?
Publikum i Bordeaux ville virkelig have en præstation af Penelope Leprévost. Nordmanden har kun 10 point og ligger på en 49.-plads.  
Pénélope Leprévost er generelt meget succesfuld i Bordeaux, hvor hun allerede har vundet Grand Prix Land Rover, og på trods af denne lille præstation er det hende, der efter Edwina Tops-Alexander har den bedste chance for at forstyrre mændene på lørdag i Bordeaux.
 
Se alle start- og resultatlister HER

/Pressemeddelelse

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen