Blue Hors St. Schufro elitehingst

03-11-2022 15:45
Avl

Dansk Varmblods kvalitetsprædikat Elitehingst er i år kun tildelt en enkelt hingst. Det er den 11-årige Blue Hors St. Schufro, der går international dressur

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors St. Schufro ved World Cup på Vilhelmsborg i forrige uge. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro blev for ni år siden indkøbt af hingstestationen Blue Hors under hannoveranerhingstekåringen i Tyskland, hvor han blev præmiehingst.

Som 4-års blev han dressurbetonet fløjhingst ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning med et særdeles godt resultat ved 35-dages testen i bagagen.

Avlshingstes popularitet falder ofte efter de første få år i avlen, hvorefter de stabiliseres på et lavere niveau. I takt med at Blue Hors St. Schufros afkom har vist sig meget ridelige og funktionelle under rytter, er hingstens popularitet øget.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han er bl.a. far til fem DV-sølvmedaljehopper, heraf UVM-guldvinderen Lyngbjergs St. Paris, og udenfor DV-regi er han i Sverige far til den internationalt anerkendte avlshingst Skyline To B, som netop har vundet det svenske 4-års championat. Det er dog kun DV-registrerede afkom, der indgår i bedømmelse til udnævnelse af elitehingstestatus i Dansk Varmblod.

Sideløbende har Blue Hors St. Schufro en international dressurkarriere under Nanna Merrald Rasmussen.

Fakta
Reglerne for elitehingstestatus

I 2021 blev reglerne for elitehingstestatus justeret således, at der nu stilles færre krav til springhingstene, fordi de oftest har færre afkom end dressurhingstene. Endvidere er der nu jf. reglerne mulighed for udnævnelse af elitehingste alene på baggrund af ekstraordinær god egenpræstation på højeste internationale niveau som f.eks. deltagelse i Nations Cup eller internationale mesterskaber.

Det er hingsteholders eget ansvar at ansøge om elitestatus inden 1. oktober.

Reglerne findes også på varmblod.dk/elitehingste.

Fold up
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner