Bo Bak Andersen er sovet ind

07-02-2024 17:43

Den internationale banebygger og springtræner Bo Bak Andersen er gået bort i en alder af 71 år

Copyright Ridehesten.com
Med velkendt lune er Bo Bak Andersen her fanget ved DM i 2022. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I det meste af sit liv har Bo Bak Andersen spillet en væsentlig rolle i dansk springsport. Bo Bak Andersen, der er uddannet skolelærer, blev i 1973 teknisk delegeret for Dansk Ride Forbund og i 1991 blev han international banebygger for FEI. Han har det meste af sit liv fungeret som springtræner og er tidligere landstræner for de danske ponyspringryttere, ligesom han igennem årene har stået bag adskillige eliteryttere. 

Igennem en årrække har Bo været en anerkendt, international banebygger. Han er godkendt til at bygge baner op til 3-stjernet internationalt niveau, og som den seneste, store opgave stod han for at designe banerne for de internationale springklasser under VM i Herning. Han har altid været meget respekteret for sin store faglighed og vellidt for sin usvigelige lune.

Copyright Ridehesten.com
Bo Bak Andersen i felten ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Bo Bak Andersen har delt sit liv med sin hustru, "Vibsen" (Vibeke) Degn Andersen, der er uddannet berider, tidligere international dressurrytter og forhenværende landstræner i ponydressur igennem ti år. Under navnet Team Tuen har de i årtier drevet eget ridecenter nord for Frederikshavn.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vibsen og Bo er forældre til Lars Bak Andersen, der i ungdomsårene var internationalt succesfuld både i dressur og springning, og i dag er han international springrytter med egen springstald i Tyskland. Han var blandt andet en del af det danske springhold ved VM 2022 i Herning. Vibsen og Bo har de senere år nydt at kunne følge deres børnebørn i både dressur- og springsporten. Bl.a. har deres barnebarn Frederik Bak Andersen redet EM-finalefor childrenryttere i springning.

Efter kortere tids sygdom er Bo sovet ind i nat.

Æret være Bo Bak Andersens minde.

Copyright Ridehesten.com
Altid med præcision og et glimt øjet - sådan husker man Bo Bak Andersen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen