Brand i stort halmlager

17-09-2009 13:24

Grethe Næsby

På Fyn brænder et halmlager med omkring 1000 bigballer stadig, efter at det i går aftes brød i brand. En overgang truede flammerne et tilstødende kornlager med 250 ton korn
Copyright Ridehesten.com
Et stort halmlager med omkring 1000 bigballer står i flammer og truede en overgang 250 ton korn. (Modelfoto: Ridehesten.com).

Her torsdag morgen er der stadig ild i de ca. 1000 bigballer, som i går aftes brød i brand på et halmlager i Svendborg. Endnu har politi og brandfolk ingen forklaring på, hvorfor halmballerne brød i brand. Siden onsdag aften har brandfolk fra Svendborg Kommunes beredskab koncentreret sig om at begrænse skaderne fra branden, som en overgang truede med at brede sig til et lade, hvor 250 ton korn fra årets høst opbevares. - Man sprøjter ikke vand på halmballerne. Man fokuserer på at beskytte de bygninger, der ligger tæt på, mod at blive antændt af strålevarmen, fortæller beredskabschef Knud-Otto Westergaard til Fyens.dk. Han har ikke noget bud på, hvor længe der vil være ild i halmballerne. - Det er overfladen på dem, der brænder, og så knækker de på et tidspunkt, og så kan det være, der kommer ny næring til ilden. Så man kan sige, at det lige nu er en nedbrænding under sagkyndig bistand, der foregår, fortæller han videre.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen