Brexit kan få store konsekvenser

22-11-2018 10:55

Lige nu kæmper FEI for at forhindre uacceptabel ventetid for de mange konkurrenceheste, der rejser mellem Storbritannien og Europa. Det kan nemlig blive én af konsekvenserne ved Brexit

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Brexit er kun måneder væk, og det kan få store konsekvenser for vores konkurrenceheste. FEI diskuterer lige nu, hvordan man skal håndtere der, der kan blive uacceptabel ventetid for de mange konkurrenceheste, der hvert år rejser mellem Storbritannien og Europa.

Ifølge Dressage-news.com har FEI forud for den årlige generalforsamling i Bahrain udtalt stor bekymring for EU´s dyresundhedslov, der foreløbig er planlagt til afstemning næste år og med gennemførelse i 2021. Da denne lov potentielt kan give en uacceptabel ventetid for FEI konkurrenceheste, da der er lagt op til en potentiel for streng grænsekontrol i forhold til sundhedscertifikatet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kalenderen viser hele 63 internationale stævner i Storbritannien i 2019 med stor tilslutning fra hele verdenen i både dressur og springning.
Men også de britiske ryttere vil kunne blive påvirket, når de skal til stævner i Europa, så som EM i Holland.

FEI mødes med veterinærmyndigheder i Frankrig, Storbritannien, Irland og Europa som et led i et samarbejde mellem ridesporten. Ligesom Brexit vil være på dagsordenen for både the International Horse Sports Confederation General Assembly og the International Federation of Horseracing Authorities i december.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen