Camilla nr. 38 ved EM

15-09-2013 19:28

Danske Camilla Sæbø Hansen endte efter dagens ridebanespringning på en endelig placering som nummer 38 ved EM i military på ungryttere

Denne weekend er EM i military for juniorer og ungryttere blevet afviklet på Haras de Jardy i Paris, Frankrig med deltagelse af en enkelt dansk ekvipage - ungrytter Camilla Sæbø Hansen på Zanzibar. Seks gange tidligere har Camilla redet EM, her af to gange på Zanzibar - begge gange med en flot femteplads til følge. Så naturligvis var forventningerne høje til dette års EM.

Military er dog en svær og til tider uforudsigelig sport, hvor rytterne skal gennem hele tre discipliner - ved dette mesterskab først dressur torsdag/fredag, terrænspringning lørdag og i dag ridebanespringning.

Efter dressuren lå Camilla og Zanzibar på en 18. plads med 51,7 strafpoint, men efter en svær tur i terrænet med flere fejl måtte ekvipagen lørdag rykke 20 pladser ned til en 38. plads med 98,1 strafpoint. Dagens tur på springbanen bød på yderligere 14 fejl og dermed et endeligt resultat på 112,1 strafpoint, hvilket resulterede i en endelig placering som nummer 38.

Helt siden efter dressuren har finske Elmo Jankari på Duchess Desiree ligget stabilt i spidsen med 41,1 strafpoint - et resultat der forblev uændret efter en fejlfri tur i terrænet. I dag blev det så til fire fejl på springbanen og et endeligt resultat på 45,1 strafpoint og EM-guld for ungryttere. Sølvet gik til Pierre Touzaint fra Frankrig på Pin Up De Mai med 50,2 strafpoint, mens tyske Nils Trebbe på Priemus 3 fik bronze med 52,2 strafpoint.

Hos juniorerne gik EM-guldet til franske Robin Boulanger på Orpheo Des Sablons med 42,5 strafpoint, mens irske Elizabeth Hayden på Miracle fik sølv med 42,9 strafpoint, og britiske Will Furlong på Pioneer Silvie fik bronze med 44,2 strafpoint.

Se flere resultater her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen