Camille: Jeg er helt overvældet

14-10-2022 21:38

Annika Knudsen Lorentsen

Anden indledende runde for 5-års heste ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale er slut, og igen i dag sikrede Camille Silke Pless sig sejren og hun går dermed videre til finalen som den samlede bedste med sin velspringende vallak U2 TD DWB

Copyright Ridehesten.com
Camille Silke Pless med U2 TD DWB og Matilde Navrén med CC Corday. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Igen i dag blev sejren delt i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års heste, hvor den anden kvalifikation i dag skulle afgøre hvilke 20 ekvipager der får plads i morgendagens finale. 

Camille Silke Pless med U2 TD DWB e. Untouchable/ Graf Top (opdr. Trine Dyhre Nielsen) red igen i dag til 8,9 i karakter og dermed kunne de igen glæde sig over en sejr. I dag delte de sejren med en ny rytter, Matilda Navrén med den velspringende CC Corday e. Contendro I/ Diamant de Semilly (opdr. Carsten Carstensen). Matilda og CC Corday sikrede sig med en sejr i dag en sammenlagt tredjeplads og de er dermed også sikkert videre til finalen. 

Der er ikke nogen tvivl om, at det er U2 der er nøglen til det her. [Camille Silke Pless]

U2 er nøglen til succes
Camille var sidste år ligeledes i finalen ved championatsfinale. Her var det for 4-års heste, da det ligeledes var med hendes makker U2 TD DWB. Siden har ekvipagen udviklet sig og fornyligt deltog de ved UVM på Zangerheide som en del af Dansk Varmblods hold, og nu har de redet sig til to sejrer her ved finalestævnet og er videre som bedste ekvipage i 5-års holdet til finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Camille Silke Pless med U2 TD DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– I går brugte jeg 1,5 time på at falde i søvn, fordi jeg var så overvældet over, at jeg fik mulighed for at opleve at vinde ved det her stævne. At U2 så bare bliver ved med at levere, og bliver ved med at springe sit hjerte ud for mig, er så vildt. At være den bedste efter to runder, havde jeg ikke regnet med, fortæller Camille og fortsætter: 

– Det viser, at systemet vi arbejder med derhjemme virker, og jeg er virkelig heldig med mit set up, hvor Alfarvad-teamet støtter mig. Benjamin der træner mig og Philip der altid bakker op, og så selvfølgelig min mor, der altid er klar med en mental peptalk. Men der er ikke nogen tvivl om, at det er U2 der er nøglen til det her. 

Frygtede dagens bane
I dag var der skruet op for sværhedsgraden på banen, og netop udformningen på dagens bane gjorde Camille nervøs inden start. 

– Jeg frygtede lidt den her bane, da buede spor har været svært for mig, men i dag lykkedes det godt. U2 er virkelig blevet voksen, særligt hvis man sammenligner med sidste år. Han er bare cool, og virker slet ikke som en 5-års i håndtering og i hovedet inde på banen. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fi Fi Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stærk top-3
De tre bedst placerede ekvipager i dagens runde for 5-års, er også de tre der går videre som de tre bedste samlet. Det er Karen Møller Rohde med Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask A/S), der går videre som næstbedst ekvipage med deres tredjeplads og en karakter på 8,7 tillagt deres fra 8,9 i går, hvor de var den ekvipage der delte sejren med Camille. 

Tredjebedste ekvipage i den samlede stilling, blev som nævnt Matilda Navrén med CC Corday. Den ekvipage der i dag delte sejren med Camille og U2 TD DWB. Om CC Corday sagde dommerne følgende: 

– Det er en rigtig springhest. Den har en super indstilling og springer forsigtigt hele vejen rundt. Den viser ens spring hele vejen rundt og springer endda endnu bedre i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Matilda Navrén med CC Corday. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I alt går 20 ekvipager videre til morgendagens finale, og det krævede, at man sammenlagt efter de to indledende runder endte med samlede 16 for at sikre sig en plads blandt disse. 

Resultat fra dagens klasse. 

Samlet resultat. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen