Camp 2024 - en camp med fokus på grundridning

09-08-2024 20:33

I går blev afslutningen på en fantastisk camp, hvor Bernstorffsparken var fyldt med unge ryttere fra bredden. De unge ryttere er både blevet rigere på venskaber og læring om seriøse emner i hestesporten

Copyright Ridehesten.com
Camp 2024 er hermed veloverstået. Foto: Privat.

Med fokus på korrekt ridning, god hestevelfærd og mentaltræning blev den årlige camp i Bernstorffsparken i går afsluttet med stor succes. Siden 2019 år har Ariane Batchelor i samarbejde med Sportsrideklubben kæmpet for at give unge ryttere fra bredden nødvendig hesteviden med hjem i rygsækken. Hvad der tidligere gik under navnet Springcamp, hedder nu Camp 2024, da der skal være plads til alle. 

Idéen bag en anderledes ridelejr, hvor hyggelige stunder og fællesskabet fra den klassiske ridelejr kombineres med seriøs læring i form af kvalificeret undervisning, kurser og mentaltræning, kom til Ariane Batchelor med ønsket om flere arrangementer for unge ryttere, der ikke rider med på eliteplan. Som noget nyt, var campen for både spring- og dressurryttere, hvilket gav en anden, men virkelig god dynamik, fortæller Ariane: 

– Vi vil kalde det "camp" nu, fordi det både er for spring- og dressurryttere. Det har virkelig givet et rigtig godt sammenhold, hvor rytterne har været sammen på kryds og tværs af discipliner. Vi har haft deltagere i alderen fra 8-20 år, men det har været helt fantastisk. Dressurrytterne mangler sommetider det her fællesskab, som man kan opleve i springsporten, men det har campen været med til at give dem. 

Copyright Ridehesten.com
Der var stærkt fællesskab på tværs af aldre og discipliner. Foto: Privat.

Undervisningen var en stor succes
Campen bød på et spændende program for både spring- og dressurrytterne. Her har der været dressurundervisning hos berider Bettina Becker, samt bom- og springundervisning af berider Lars Terkildsen. Udover rideundervisning, har børnene lært om hestevelfærd og vigtigheden af at passe på sin hest. Derfor har der været undervisning i korrekt longering og foredrag om Bemer-terapi, samt foredrag ved sadelmager Signe Hostrup Dreyer. Derudover har der været besøg af en registreret beslagsmed, som lærte børnene om vigtigheden af de korrekte sko og beskæring, besøg af Ravnholm Foderhus samt LTS, hvilket var en stor succes: 

Vi har haft rigtig mange gode foredrag, hvor vi har haft fagfolk med inde over hver gang. Børnene har virkelig taget godt imod det, og især foredraget med smeden Sebastian fra Gorski, var de virkelig engagerede i. De synes det var rigtig spændende at lære om de rigtige sko og hovene. Derudover var Anne-Marie fra LTS på besøg, og her vandt en af deltagerne en lysmåtte, hvilket jo var virkelig fedt. Alle deltagerne har bare fået super meget læring, og vi har virkelig fået positiv feedback på de forskellige kurser, fortæller Ariane. 

Netop undervisningen har været ét af campens helt store fokuspunkter, hvis man spørger Ariane: – Vi har virkelig gået efter at få nogle beridere, der har styr på grundelementerne og grundridningen. Det er vigtigt for os, at børnene lærer at ride med hestevelfærd i fokus. Vores undervisere har været helt fantastiske, og har taget rytterne helt tilbage til basic. Det vil sige, at de har lært om hestevelfærd og grundelementerne i ridning, og når man kan det, så kan man rigtig meget, og man kan nå rigtig langt. 

Vigtig læring om de sociale medier og deres magt
Udover læring om hestevelfærd, grundelementer og ridefærdigheder, har campen også budt på andre, men ikke mindst, yderst vigtige emner. Blandt andet har de sociale medier og deres magt været et samtaleemne på campen, fortæller Ariane:

Vi snakkede rigtig meget om alt det, der sker på de sociale medier lige nu. De sociale medier har en stor magt, og det skal man være opmærksom på, også selvom man ikke er voksen. Man skal virkelig tænke over, hvad man laver med sin hest, og at alle kan blive filmet, så derfor kan man lige så godt opføre sig ordentligt altid. Man skal passe på sin hest, og så skal man virkelig huske god opførsel, både overfor sin hest, men også på de sociale medier. Vores formål med det er, at vi bliver nødt til at starte et sted, og vi synes, at det er helt fra start. Vi skal passe på de heste, vi har, og man skal opføre sig ordentligt

Copyright Ridehesten.com
Der har hele ugen været fokus på grundelementerne i ridningen. Foto: Privat.

Fokus på udvikling - både mentalt og ridemæssigt
På campen har hovedfokus klart været hestevelfærd og grundridning. Derfor har det også været vigtigt for arrangørerne, at deltagerne fik så meget viden med hjem, som overhovedet muligt. For at sikre det, havde de blandt andet allieret sig med mentaltræner, Stephan Hrynczuk, der er uddannet hos Rasmus Bagger. Her lærte rytterne om deres styrker og svagheder, samt hvordan de fik mest muligt ud af dem:

Vi havde en fantastisk coach, Stefan Hrynczuk, der lærte børnene om deres styrker og svagheder, og hvordan de kunne arbejde på det. Der var især én, der virkelig rykkede meget mentalt, men jeg vil faktisk sige, at alle fik noget ud af det, og rykkede virkelig meget, bare på de få dage, vi var i gang. Det var fantastisk at se, at rytterne ikke bare rykkede sig ridemæssigt ved at blive taget tilbage til grundelementer, men også fik mentale sejre i løbet af ugen, fortæller Ariane. 

Med en forhåbning om, at campen kan være med til at bane vejen for de yngre ryttere med god hestevelfærd og rideforståelse, gjorde arrangørerne meget ud af at forklare rytterne, hvordan man bedst muligt passer på sin bedste hesteven, og sikrer at den holder i mange år: 

– Vores camp handler ikke om striglekonkurrencer, eller hvem der fletter bedst. Det handler om, hvem passer godt på sin hest, vigtigheden i at huske at opvarme ordentligt før man springer, og at man ikke bare starter stævner hver weekend. Det er alle de grundlæggende ting, det handler om, så de unge lærer, hvordan hestene holder længe i sporten og hvad man selv kan gøre, for at sikre de bedste vilkår for hestene, fortæller Ariane.  

Plads til hygge og fællesskab
Til trods for, at campen emmer af seriøsitet og vigtige emner, er der selvfølgelig også tid til hygge og fællesskab med rundbold, kortspil og fælles arrangementer, hvor blandt andet OL stod på programmet: 

Vi satte en storskærm op, hvor rytterne kunne se OL og følge de fantastisk dygtige ryttere. Vi snakkede meget om, hvor store springene egentligt var, så vi gik på banen efterfølgende og byggede en OL-okser, så børnene kunne se højden og bredden på sådan en. Vi havde virkelig en super fantastisk camp og skønt vejr. Børnene har været så begejstrede, og flere af dem var kede af, at de allerede skulle hjem. Det er jo virkelig det, der gør hele arbejdet med campen så specielt, fortæller Ariane med et smil. 

Copyright Ridehesten.com
Til trods for seriøsitet og vigtige emner, var der også tid til hyggelige stunder. Foto: Privat.

Ariane vil fortsætte med at sikre god hestevelfærd og grundridning
Det er helt sikkert ikke sidste gang, at campen bliver afholdt, da den allerede er planlagt for næste år, hvor campen går under navnet Camp 2025. Dog er det ikke kun den årlige camp, der tager Arianes fritid. Hun afholder nemlig Stilcup på Riders Cup lige inden påske, hvor alle kan være med:

Vi er så klar på Camp 2025, og derudover er vi allerede i gang med planlægningen af Stilcup 2025 på Riders Cup. Her er der stilspringning for både heste- og ponyryttere helt fra LD-niveau. Visionen med stilcuppen er at give bredden mulighed for at prøve kræfter med stævner på niveau med DM og internationale stævner, med fokus på harmoni og grundridning. Jeg håber virkelig, at se mange af vores tidligere og nuværende deltagere fra campen, afslutter Ariane med et smil. 

Copyright Ridehesten.com
Ariane Batchelor er initiativtager og hjernen bag campen. Her står hun med Jakob Leth, formand for Sportsrideklubben, der støtter op om campen. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner