Cartoon Hero: En selvstændig hingst

28-03-2023 12:27

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

Elisabeth og Søren Riis Vester er opdrættere af præmiehingsten Cartoon Hero RV – og de nød at følge kåringen i Herning og oplevelsen af at stå som opdrætter af en af i alt 3 springbetonede præmiehingste

Copyright Ridehesten.com
Søren Riis Vester med avlshoppen Tricia Ask der er mor til præmiehingsten Cartoon Hero RV. Foto: Dansk Varmblod/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I naturskønne omgivelser ved Finderup syd for Viborg bor familien Riis Vester, der foruden Elisabeth og Søren tæller datteren Thrine og sønnen Simon, som begge deler forældrenes hesteinteresse. 

Familien avler både spring- og dressurheste. Springlinjen omfatter Lancer II-hoppen Lysann, der er helsøster til OL-hesten Lancero redet af Vladimir Tuganov. Chelsea From Second Life Z e. Cornet Obolensky, der i år har fået føl efter Jaguar van Pamel (Cicero Z/sandro) og moderen til præmiehingsten Cartoon Hero RV hoppen Tricia Ask e. Le Champ Ask/Carson Ask, der venter føl efter Checkter (Cellestial/Lord Pezi).

Solgt på Følauktion Nord
Familien sælger gerne deres hingsteføl på en af Dansk Varmblods auktioner. Det er super afsætningskanal med gode kunder og et godt kvalitetsniveau, understreger Søren. Og da Cartoon Hero RV skulle sælges tilbage i 2020, valgte han da også at sælge via følauktion.

– Vi havde håbe på, at han kunne komme med til auktionen på Blue Hors, men de valgte ikke at have springføl med. Så håbede vi på Elitefølauktionen og World Cup, men der blev han ikke udtaget, fortæller Søren. I stedet kom Cartoon Hero RV e. Chacoon Blue på Følauktion Nord, og blev dyreste springføl, solgt til Frandsbjerg Horses A/S for godt 50.000 kr. incl moms.

Søren Rasmussen og hans hustru Tina Ladefoged Christensen hentede selv føllet hos Søren i Finderup, og Søren har parkeret ved de store folde, hvor Frandsbjerg Horses ungheste går, og set ”sin” unghingst på fold. Ellers har han ikke set Cartoon Hero RV før han så ham til kåringen i Herning. Hingsten blev klargjort på Bøgegården og blev udtaget ved for besigtigelsen samme sted. 

Som man kan høre Søren fortælle i videoen her i artiklen blev Cartoon Hero RV født selvstændig, muskuløs og velgaloperende. Når Søren har valgt hingst til sine hopper, vil han gerne se føllet født, før han træffer endelig beslutning om hingstevalget i sæsonen. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Riis Vester med det nyfødte føl e. Jaguar van Paemel trukket på en Cornet Obolensky-hoppe. Foto: Dansk Varmblod/Britt Carsen

Hingstevalg
– Vi går efter springavlshingste, som er ridelige, med et godt hoved og en god galop. Ædle, men alligevel med noget muskelfylde. De må gerne bære lidt højt i galoppen, fortæller Søren, der sammen med sønnen Simon har stor interesse for springhesteavlen. Simon er springrytter og det var ham, som fandt Tricia Ask, samt hans egen Diarado B spring hest, som nu venter sit første føl efter Checkter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den seneste avlshoppe på stutteriet – et dressurføl, som Søren købte på følauktion hos Schockemöhle, Suntastic S e. Sezuan’s Donnerhall/Fürst Piccolo fra Arndt Schwierking i Tyskland. Hoppen er niece til avlshingstene Fifty-Fifty e. Fürst Toto, samt til Venturini, og halvbror til Bowmore. Hoppen er i ridning med 4 års championaterne som mål, og samtidig har Søren tre befrugtede (Valverde) æg fra hoppen. Og forhåbentlig bliver to rugemødre drægtige i denne sæson. 

– Om alt går vel, kan hun blive mor til endnu en avlshoppe hos os, hun har tre stabile, gode gangarter og et rigtig godt sind, hun er nem at arbejde med, fortæller Søren. 

– Vi vil til at lave nogle flere dressurafkom, fortsætter han, det er datteren Thrines passion, og foruden Suntastic S, der er kåret i RDH, avler han på RDH-hoppen Future Jive RV, hvis mor er helsøster til den kårede hingst Future Cup, der var på ungdomslandsholdet med OL-rytter Anna Kasprzak i sadlen. 

De får ca. 4 føl årligt, og selvom Søren er glad for at sælge føllene via Dansk Varmblods auktioner, er han også bevidst om, at hans springafkom ikke er så lette at sælge, før de har vist noget i sporten, selvom det gik ret godt med 2 springføl til sidste års elite følauktion. En lillesøster til Cartoon opnåede 15.000, euro + moms. Priserne på dressurafkom er også højere, erkender han. 

Søren glæder sig over, at Cartoon Hero RV blev købt af Frandsbjerg Horses, der satsede på – og gav den unge hingst chancen, og nu står med en præmiehingst. ”Det giver god reklame til stutteriet, og så var det spændende at følge kåringen fra første dag i Herning,” slutter Søren Riis Vester. 

Magasinet Ridehesten var forbi stutteriet og lavede et avlerportræt i august 2020, og det kan man læse her: 47 Stutteri RV.pdf

Hør Søren Riis Vester fortælle om præmiehingsten Cartoon Hero RV og avlen på stutteriet i dette videointerview:

/Dansk Varmblod
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen