Cathrine og Free i en liga for sig

25-05-2024 20:04

Trine Askjær-Jørgensen

Der var stuvende fuldt hos Vallensbæk Rideklub, da seniordressurrytterne her til eftermiddag tog hul på deres DM. Cathrine Laudrup-Dufour og MSJ Freestyle lagde hårdt fra land

Nyheden fortsætter efter annoncen

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da det her til eftermiddag blev tid til seniorernes DM i dressur hos Vallensbæk Rideklub. Tribunerne og arealerne omkring BB Horse Arena var stuvende fulde, så opbakningen var i top til de 28 ekvipager, der var meldt til start i Grand Prix-klassen. Det var et spændende felt, som bød på både eliteryttere og DM-debutanter.

DM-konkurrencen er sådan skruet sammen, at rytterne gerne må stille op med flere heste i den indledende klasse, men kun må ride én af dem i finalen. Tre ryttere benyttede sig af denne mulighed og stillede til start med hver to heste.

Én af dem var Cathrine Laudrup-Dufour, der sidste år var ude af DM-sammenhæng, da hendes topheste var blevet solgt. I år var hun stærkt tilbage bl.a. med det relativt nye bekendtskab Mount St John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall, som hun kandiderer til OL i Paris med – og sikke en kandidat til at repræsentere Danmark. Der var heller ingen tvivl om, at rigtig mange publikummer sad klar for netop at se hende og "Free", der var anden ekvipage i klassen. Sammen sætter de to barren utrolig højt, og med 81,740% har de lagt sig overlegent i front forud for morgendagens kürfinale. Det eneste, man kunne sætte en finger på, var, at Freestyle faldt i galop i den første frie trav, ellers bestod turen af den ene flotte øvelse efter den anden, der blev da også langet fire 10-taller over disken undervejs, for piaffe, etterchangementer og passage.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline) kom virkelig flot fra start med en imponerende fri trav og flotte sidetraversader, hvor særligt den til venstre lykkedes godt. Passage er virkelig et af hoppens højdepunkter, hvor hun scorer adskillige 8-taller. Også toerchangementerne og galoppiruetterne lykkedes virkelig godt og blev belønnet med flere 8, 8,5 og 9'ere. Danse faldt i galop i den sidste frie trav, men ellers var der stort set ikke en finger at sætte på ridtet, som var virkelig fejlfrit, flydende og harmonisk. Det blev belønnet med 74,360% og en andenplads.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Vividus QRE. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mod slutningen af klassen kom Cathrine Laudrup-Dufour på banen igen, denne gang med 9-årige Vividus QRE e. Zaladin MI/ Don Charley, som debuterede på Grand Prix-niveau sidste år og denne weekend går sit første DM. Med den talentfulde, mørkerøde vallak red Cathrine til 73,1% og tog sig af tredjepladsen i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nadja Aaboe Sloth var den, der åbnede ballet i dag, og det gjorde hun og Favour Gersdorf e. Foundation/ Leandro (opdr. Inger-Marie Andreasen) med en bragende flot Grand Prix. Favour stod forbilledligt fortil, og vallakken gik med stort udtryk og sikkerhed i øvelserne. Med 72,5% blev det til en fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov red til 72,3% og blev placeret som nr. 5, mens Daniel Bachmann Andersen red den store, røde hoppe Shirley e. Sezuan/ Solos Carex (opdr. Vivi & Christian Vang Lauridsen) til 69,920% og en sjetteplads, og Joachim Thomsen med Vichy Pax e. Vivaldi/ White Magic (opdr. Stutteri Pax v/ Dorrit Axel og Thomas Pensbo) blev nr. 7 med 69,300%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner