Cathrine: OL er det ultimative

20-07-2016 15:30
OL

For Cathrine Dufour er deltagelsen ved OL den ultimative drøm, noget hun har ønsket siden ponyårene. Den er gået i opfyldelse, så nu er det tid for nye mål

- Jeg er helt vild glad, det er en drøm at komme på holdet. Efter en hård sæson med meget run på er det herligt det lykkedes til slut, fortæller Cathrine Dufour med begejstring. Hun er kommet over sit maveonde, som holdt hende fra at deltage i küren i Aachen. - Jeg har efterfølgende hørt at andre har fået samme problem som mig, fortæller hun, men hun fortæller, at hun i dag føler sig ovenpå igen. 
Hele Cathrines team er bag hende og stolte over udtagelsen til OL, og hun glæder sig også over, at hendes træner gennem mange år, Rune Willum og hendes dygtige hestepasser Mie Poulsen er med hende til OL. - Mie og jeg prøvede OL-tøjet i går, og det var vi helt oppe at køre over, fortæller Cathrine med en latter, hun ser frem til at dele OL-oplevelsen med Mie, deres sidste store rejse sammen, for til september skal Mie på skolebænken. Cathrines forældre, der har hjulpet og støttet hende hele vejen er også med i Rio, alt andet vil være helt utænkelig. Den oplevelse skal familien dele. 

Nu er vi der
- Jeg har drømt om OL siden jeg var ponyrytter. En OL-billet er det ultimative mål for alle sportudøvere. Nu er målet nået, og så skal der sættes nye mål. Vi må stramme ballerne og tale om, hvad det så er vi gerne vil opnå i Rio. 

Cathrines holdkammerater Anna Kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl har til Ridehesten talt om, hvor meget de glæder sig til at være sammen som et hold i Rio, og helt samme indstilling genfinder man hos Cathrine.
- Vi bliver et mega fedt hold i Rio, alle er søde, og jeg glæder mig naturligvis til det sportslige, men også helt vildt til at være sammen med de andre i OL-byen og på stævnepladsen. Jeg tror OL er en helt speciel oplevelse, det har Anna også fortalt. 

Godt jeg kom til Aachen!
- Det var rimeligt hårdt i Aachen, erkender Cathrine, Cassidy reagerede på publikums jubel og klap på en voldsom måde, og det gik ud over hendes ridt. - Vi lærte meget af Aachen, så jeg er virkelig glad for vi kom afsted. Det er jo bedre det går galt i Aachen end i Rio, nu kan vi arbejde med det, fortæller hun. Helt konkret er de gået igang med "klappe træning" over højttalerne i ridehallen spiller de jubel- og klappe-lyde i et loop, mens Cathrine laver meget let arbejde med Cassidy.

Cassidys træning bliver intensiveret i næste uge, men først efter ankomsten til Rio bliver den sidste skarphed trænet. Cathrine har ingen erfaring med at have heste på fly til fjerne destinationer, og Cassidy har heller ikke fløjet, men som hun siger, er hun rimeligt ubekymret. Det er en lang tur for hestene, men også et meget erfarent og professionelt setup omkring deres rejse. - Jeg er super tryg ved, at det er Agnetes hestepasser Gitte, som skal tage hånd om hestene på flyet, og jeg håber på alle kommer godt frem. 

- Der er en medaljechance for os som hold, og det gør det bare så spændende. Vi skal være knivskarpe, men så er det heller ikke urealistisk, og det syntes jeg giver blod på tanden, at vi har mulighed for at melde os ind i kampen, slutter hun. 

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald