Cremen af de unge dressurheste

15-10-2015 13:49

Så har de sidste dressurheste været gennem den anden kvalifikation til championatsfinalerne ved Odense Horse Show sponsored by ECCO og det bliver en helt forygende finaledag fredag

Copyright Ridehesten.com
Anja Nielsen og Solos Don Dublé kom ind på en 9. plads i kvalifikationenfor 5-års heste. Og da det blot var de otte bedste ekvipager, der gik direkte i finalen, måtte Anja i dag finde sine hvide ridebukser frem igen, og levere nok et flot ridt i championatet på Dancier-sønnen, og det resulterede i en sejr.

Der er lagt op til en brag af en finaledag ved Odense Horse Show i morgen fredag, hvor cremen af de danskejede heste tørner sammen i finalerne i Dansk Ride Forbunds championat powered by Pavo og Everhorse. Forud for finalerne er gået en lang sæson med kvalifikationsklasser, mellemrunder og her ved finalestævnet - to kvalifikationsklasser. Nu er cremen blandt de 4-, 5- og 6-årige dressurheste udvalgt til finalen og sikke en finale! Kvaliteten er generelt uhørt høj, især i klassen for 4- og 5-års heste, hvor dommerne allerede i kvalifikationen måtte op med den ultimative karakter 10! Modsat tidligere år, så har de unge heste virket fornuftigt afspændte inde i hallen. Enkelte ryttere har misset finalepladsen på grund af anspændte heste, men som dommerne bemærkede efter første kvalifikation, så har vi ikke haft nogle katastrofer. Forstået således, at ingen heste har vist stor uvilje eller ubehag ved at arbejde inde i Kingsland Main Arena, og gålysten har været intakt hos de fleste. Så dommerne havde stor ros til overs for ryterne og deres forberedelse af hestene til championatsfinalerne. 

5-års finalister
Anja Nielsen og Solos Don Dublé kom ind på en 9. plads i kvalifikationen til Dansk Ride Forbunds dressurchampionat for 5-års heste. Og da det blot var de otte bedste ekvipager, der gik direkte i finalen, måtte Anja i dag finde sine hvide ridebukser frem igen, og levere nok et flot ridt i championatet på Dancier-sønnen. Dommerne roste hesten for en taktfast, aktiv trav med god skulderfrihed og en god ridelighed samt en evne til at tage vægt på bagbenene og stå let fortil. Det udløste 8,32 points og en sejr i anden kvalifikation foran Cathrine Dufour og Bohemian e. Bordeaux, det opnåede 8,04, og begge ryttere er nu klar til fredagens finaler under Blue Hors Avlerdag.

Se resultatet her.

Copyright Ridehesten.com
Helene Melsen og avlshingsten Adrenalin Firfod e. Skovens Rafael fik 9 for galop og sluttede med ialt 8,24 points. Det sikrede dem sejren i 6-års klassen.

Helene og Dorthe - klar til finalen!
I den anden kvalifikation for 6-års heste blev der i dag kæmpet om to finalepladser. Helene Melsen og avlshingsten Adrenalin Firfod e. Skovens Rafael fik 9 for galop og sluttede med ialt 8,24 points. Det sikrede dem sejren i klassen foran Dorthe Rohmann og Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic, som opnåede 8,14 points.

Se resultater og startlister her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen