D'Avie hædret under hingstekåringen i Verden

26-10-2019 12:08

Den dobbelte verdensmester for unge dressurheste, D’Avie, var en af de avlerpræstationer, som hannoveranerforbundet i dag har hædret under formiddagens show, hvor D’Avie fik tildelt navnet FRH som et kvalitetsstempel for sit sportslige talent

Copyright Ridehesten.com
D'Avie og Severo Jurado López. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange af de tyske avlsforbund bruger deres hingstekåringer til at hædre særlige avlerpræstationer, og under hannoveranerforbundets show i dag blev den danskejede, dobbelte verdensmester for ungheste, hannoveranerhingsten D’Avie e. Don Juan de Hus/ Londonderry, hædret for sin internationale sportssucces under spanske Severo Jurado López. Den DV-kårede hingst, der er avlet af Dorothee Heitmüller og ejet af Helgstrand Dresssage, blev samtidig beæret med det officielle tilnavn FRH (Verein zur Förderung des Reitsports auf Hannoverschen Pferden), der tildeles særligt talentfulde sportsheste.

Efternavnet FRH blev også tildelt den 8-årige hannoveranerhoppe Four Seasons e. Fürstenball/ Fidertanz, der er opdrættet og ejet af Ines og Johannes Westendarp og redet af opdrætterparrets datter Alexa Westendarp, der med denne hoppe har opnået mange topplaceringer nationalt og internationalt så som bl.a. holdguld ved EM. Nu er ekvipagen på vej mod Grand Prix, og hoppen hedder fra i dag Four Seasons FRH og er i øvrigt halvsøster til Conen-datteren Casablanca, der tidligere har konkurreret for Helgstrand Dressage.

Hæder var der også til den markante engelske hannoveranerhesteavler Lynne Crowden og hendes mand Dave Crowden. De har i godt og vel 20 år avlet i British Hanoverian Society, hvor hun primært har avlet dressurheste og har leveret fløjhopper og kårede hingste – og taler Ludwig Christmann beskrev Lynn Crowden som en ægte power-kvinde.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun er opdrætteret af Woodlander Farouche e. Fürst Heinrich/Dimaggio, der blev dobbelt verdensmester i 2011 og 2012. I dag bringer hendes søn, Wild Child e. Wavavoom, Weltmeyer-blodet tilbage i den tyske hannoveraneravl via sin indsats på Celle. For sin succesfulde dressurhesteavl i hannoverregi i England blev Lynne Crowden i dag tildelt hannoveranerforbundets ærestegn i guld som højeste anerkendelse.

Formiddagens show har været en kombination af præsentation af  de femten præmiehingste og hæder af avlere, avlshopper og sportsheste. Her blev den 16-årige avlshoppe, German Girl e. Graf Top/ Stakkato, der er helsøster til hingstene Bøgegaarden’s Graf’s Stakkato og Grand Stakkato samt halvsøster til hingstene Coupon og Dakato, hædret som repræsentant for Klausing-familiens stærke hoppestamme. German Girl, der selv har vundet Herwart von der Decken Schau, har netop under denne kåring fået godkendt en søn e. Hickstead White med kat.nr. 24. For fremstillingen af denne hingst blev Heiko Klausing udmærket med forbundets mønstringspræmie.

Der har også været hæder af årets hoppe i hannoveranerforbundet, den 18-årige skimmelhoppe Havanna e. Heraldik xx/ Ramiro Z, der er mor til verdens mest vindende militaryhest i år, Fischerchipmunk, der rides af Michael Jung.

Springningen Grey Top I e. Graf Top/ Singular Joter har modtaget Grande-prisen for 2019, og i skrivende stund bliver springhingsten Stolzenberg e. Stakkato/ Sandro hædret som Årets Hannoveranerhingst.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen