Da Sanne vandt for andet år i træk

12-12-2013 11:12

Husker du Dansk Varmblods hingstekåring 1994, hvor Sanne Henningsen for andet år i træk vandt Unghestechampionatet i dressur – denne gang på hingsten Sir Aleks?

Copyright Ridehesten.com
Sanne Henningsen og Sir Aleks.

Dagens tur gennem Ridehestens store fotoarkiv sender os tilbage til Dansk Varmblods hingstekåring 1994 og Unghestechampionatet i dressur, som var specielt ved, at det for andet år i træk blev vundet af Sanne Henningsen.

Denne præstation gik heller ikke Hippologisk Tidsskrift forbi, som i martsnummeret fra 1994 bl.a. skriver:

Sanne Henningsen har kun redet hingsten i nogle få måneder(…). Med hjælp fra Klaus Munkedal, Glamsbjerg på Fyn, har Sanne Henningsen redet Sir Aleks mellem tre kvarter og en time om dagen. Hun har desuden sprunget ham en gang om ugen, ligesom han er blevet løssprunget.

- Unghestene skal ikke presses, men rides langsomt op, så de forhåbentlig topper lige på det rigtige tidspunkt. Det er et hårdt program, de skal igennem i Herning, og lige op til finalen har jeg ikke forlangt så meget af ham, siger hun.

Hun har ikke nogen opskrift på, hvordan man bærer sig ad med at vinde unghestechampionatet to år i træk, men siger, at det selvfølgelig kræver en rigtig god hest – og en god portion held.

Sir Aleks e. Aleksander/Kandidat blev født hos Helle Bach og Søren Svendsen.

Ved du mere om hingsten Sir Aleks og sejren i Unghestechampionatet, så skriv gerne en kommentar til billedet på Ridehesten.com under Nostalgiske Fotos, hvor du også finder mange flere nostalgiske perler.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen