Dan Boyter tager ordet

13-04-2024 16:03

Britt Carlsen

Dansk Ride Forbund har fået ny formand, valgt uden modkandidat og med akklamation, Dan Boyter er valgt foreløbig for et år

Copyright Ridehesten.com
Dan Boyter, ny formand for Dansk Ride Forbund. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Inden bestyrelsesvalget gik Ditte Bach Sørensen på talerstolen for at motivere bestyrelsens forslag til forbundets nye formand Dan Boyter. Hun sagde bl.a.: Det er med stor forventning og glæde jeg taler til dig. VI indstiller dig, og det er et bevis på den tillid og respekt samt tro på dine evner, du arbejder dialog og værdibaseret. Vi har fuld tillid til din erfaring og kompetencer, så vi kan styrke og fremme vores sport og image. Vi ser frem til at støtte dig, og samarbejde med dig om vores fælles mål og visioner.

Et forpligtende fredsvalg

Dan Boyter gik på talerstolen hvor han bl.a. sagde følgende: - Sådan et fredsvalg gør det ikke mindre forpligtende for mig tværtimod, det giver mig styrke til at løse en, syntes jeg selv, meget spændende opgave. Jeg glæder mig til at komme i gang.

Ridesport er en livsstil, der er rigtig mange frivillige og officials, som bruger deres weekender helligdage aftener på at løse opgaver rundt omkring. En af de ting som jeg tænkte over, og en af bevæggrundene for, hvorfor jeg går ind i dette. Det var omkring juletid, der var så meget dårlig presse om ridesporten. Det gjorde så ondt i mig som gammel rytter. Jeg syntes kulturen, historien og fortællingen om ridesporten fortjener noget andet. Ridesporten har betydet meget for mig i sin tid, jeg har min passion med i værktøjskassen, og jeg har også andet faglighed, jeg gerne vil bidrage med. Jeg skal lære, jeg skal lytte, jeg får brug for jer. Jeg får brug for at sætte mig ind i de mange opgave, kommer ud og være føl med jer, og opleve, hvad I står i.

Jeg har brug for at stå her til næste år med endnu mere indsigt, end jeg har i dag. Har en ambition om at besøge 25 klubber rundt om i landet.

Hestevelfærd og ridesport skal for mig være hinandens forudsætninger, den ene kan ikke være uden den anden, der skal være en sund balance. Sammenspillet mellem hest og rytter er noget helt unikt.

Vores styrke som forbund ligger i forbundenhed, vi har stærke netværk.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg kommer fra en verden, hvor man tænker uddannelse for at blive stærk faglig. Jeg vil bruge tid med DRIF, berideruddannelsen, de andre niveauer af uddannelse er ekstrem vigtige i forhold til hestevelfærd.

Jeg glæder mig til det internationale samarbejde, til samarbejdet med de nordiske forbund, FEI og EEF og jeg tror på, at vi som ridesportsnation kan være med til at præge udviklingen også på internationalt niveau.

Når man kommer ind udefra, så er det en sportsgren, der er meget privilegiet, vi har nogle rigtig gode venner som støtter os økonomisk, som jeg gerne vil i dialog med fremadrettet. Vi skal også udforske nye veje og nye muligheder.

Jeg glæder mig til at få spændingen udløst og se den nye bestyrelse. Jeg tænker på samlingskraft. Med de baggrunde vi har med ind og samlingskraft overfor vores administration, det er en vigtig arbejdsplads med Morten i spidsen og hele udvalgssamarbejdet, hvor udvalgene løfter et fantastisk arbejde. Den samlingskraft skal være med til at sikre nogle gode fornuftige beslutninger i fremtiden.

Tak for valget og for den tillid i viser mig.

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner