Daniel: 2024 er et godt år

22-06-2024 14:18

CHIO Rotterdam: Det går rigtig godt på stævnebanerne for Daniel Bachmann Andersen, som samtidig kan glæde sig over en kommende flytning og, ikke mindst, familieforøgelse

Den 34-årige dressurrytter, Daniel Bachmann Andersen, har gennem de sidste par år været en fast bestanddel af det danske dressurlandshold på forskellige heste. For knap to år siden overtog han tøjlerne på den store brune hingst Vayron e. Vitalis/Gloster, og de var blandt andet med til at vinde EM-bronze for hold i Riesenbeck sidste år.

Med OL som det helt store mål i år har Daniel og Vayron indtil videre gjort alt, hvad de kunne, for at få en udtagelse. Både i Herning, Compiègne og nu i Rotterdam er de blevet placeret i top tre.

– Vayron udvikler sig bare rigtig godt, og vores samarbejde bliver bedre og bedre. Vores partnerskab er ligesom blevet forfinet endnu mere end det var sidste år, fortæller Daniel og fortsætter: – Det er bare fedt at kunne mærke den tillid, han har til mig nu, at jeg kan bede ham om at performe hver gang uden at bede om for meget, og det føles bare rigtig, rigtig fedt, fortæller Daniel.

Copyright Ridehesten.com
Daniel og hans kone Tiril. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På den private front sker der også flere gode ting for Daniel og hans hustru Tiril. Efter et par år, hvor de har lejet sig ind med hestene på Julianelyst, har de nu købt deres eget sted og overtager Anette Ejlersgaard's sted i Malling til august.

– Vi har ledt efter et sted ganske længe, faktisk. Vi har været vanvittigt glade for at være på Julianelyst, og det har været en super tid, hvor vi har haft masser af succes, men vi har også haft en drøm om at skulle have vores eget lille sted. Det har vi fundet, og det er vi så glade for, og vi glæder os helt vildt til at flytte efter sommeren.

Det er dog ikke kun flytningen, som kommer til at fylde en del. Familien, som udover Daniel og Tiril også tæller Filippa og Fredrik, bliver nemlig udvidet i starten af november, da Tiril og Daniel venter sig en lille pige.

Copyright Ridehesten.com
Under DM-stævnet fik Daniel overrakt en pris fra Dressurens Venner. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ved DM-stævnet i Vallensbæk i sidste måned havde Daniel ladet Vayron blive hjemme, og i stedet var han til start på hoppen Shirley e. Sezuan/Solos Carex (opdr. Vivi & Christian Vang Lauridsen), som han blev nummer seks på. I forbindelse med præmieoverrækkelsen fik Daniel også overrakt en pris fra Dressurens Venner som cadeau for god ridning og holdånd.

– Det er selvfølgelig altid en fantastisk ting at blive anerkendt for god ridning og holdånd. At der er nogle mennesker, som faktisk ser det ekstreme arbejde, man laver, og den måde jeg approacher tingene på, og den måde jeg prøver at tænke hestevelfærd og god ridning på. Det, der for mig er god ridning, er det langsigtede partnerskab, vi bygger op med en hest, så vi kan performe på det højeste niveau uden at gøre for meget for hestene og have sunde, glade heste, som er glade for at udføre arbejdet. Det er selvfølgelig noget, som gør mig meget stolt og som giver mig ekstra energi og motivation til at fortsætte ned ad den vej, som vi er på vej ad, slutter Daniel.

Hør herunder Daniel fortælle mere, blandt andet om den analyse han har fået fortaget af ridtene på Vayron

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner