Daniel: Jeg stoler på ham (video)

30-06-2023 14:57

CHIO Aachen: Det er kun få måneder siden at Daniel Bachmann Andersen havde udfordringer med at Vayron blev lidt for usikker på stævnebanerne, men i onsdags vrikkede den store vallak ikke med et øre på det imponerende stadion i Aachen

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidste sommer overtog Daniel Bachmann Andersen tøjlerne på Vayron e. Vitalis/P.B. Gloster, som indtil da var blevet uddannet til Intermediare II-niveau af tyske Helen Langehanenberg. Vayron, der måler hele 192 cm i stang, var rykket til Danmark, fordi ejerne Sandra og Rudolf Spiekermann gerne ville prøve at have en større rytter på ham.

Den store vallak var til de første par stævner i efteråret noget tændt og det kom lidt bag på Daniel, som måtte i tænkeboks over hvordan han kunne få hesten mere afspændt inde på banen. 

– De første par stævner jeg red med Vayron var han meget usikker og det blev virkelig udfordrende for mig. Så har jeg prøvet lidt andre måder at varme ham op på og jeg synes at jeg har fundet et godt system, fortæller Daniel.

Daniel har virkelig fundet nøglen til Vayron og det er en helt anden hest, som er til start ved verdens største ridestævne i denne uge. Stemningen i Aachen er helt specielt og Deutsche Bank Stadium er et af de absolut sværeste steder at ride. I onsdagens Grand Prix havde Daniel en virkelig flot tur, hvor Vayron forblev koncentreret om opgaven og det resulterede i en tredjeplads med 75,13%

– Jeg var faktisk ret nervøs, for en ting er at kunne ride i Hagen og de andre steder som jeg har redet hvor det er gået godt, men det der inde er bare et stadion der virkelig kan tage pippet fra rigtig mange heste.

Senere i dag er Daniel og Vayron til start i CDI4* Grand Prix Special klokken 18.45.

Stævnet start - og resultatlister. 

Hør Daniel fortælle mere om hvordan det er lykkes at finde det perfekte setup for en tændt hest i videoen herunder

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen