Danmark foreløbigt 3’er ved NM i military (video)

24-09-2021 17:34

Annika Knudsen Lorentsen

I dag er konkurrencen ved Nordisk Mesterskab i svenske Hermanstorps startet med rytternes dressurridt og det danske seniorhold har lagt sig ind på en foreløbig 3. plads efter en række stabile ridt med gode takter

Copyright Ridehesten.com
Bianca Walton og Midt-West Faveur. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend rides der Nordisk Mesterskab i svenske Hermanstorps, hvor der både skal uddeles holdmedaljer for senior, såvel som individuelle medaljer i flere aldersgrupper. 

På den danske seniorlandshold rider Cecilie Eriksen med Calvin e. Calypso/Alchimist, Sophia Stegmann med Callistro e. Cardento 933/Mago xx (opdr. Boo og Anita Wichmann Holmström), Bianca Walton med Midt-West Faveur e. Charmeur/I.P.S. Gribaldi (opdr. Poul Erik Nielsen) og Simone Vinther med Abildgaards Synergi e. Cape Town S/Lorentin (opdr. Ingeborg og Jørn Abildgaard). De to bedste resultater på holdet kom fra Bianca Walton der i dag kom igennem sit ridt med blot 28,6 strafpoint og Simone Vinther som fik 30,5 strafpoint. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Stegmann og Callistro. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

I dag stod den på dressur og det lykkedes holdet at ride en række fine ridt på dressurbanen, hvor der dog også kom lidt fejl, som kostede nogle point. Det betyder, at det danske hold lige nu er placeret som nr. 3.

Alt kan ske endnu, da der i morgen rides ridebanespringning, mens det hele afgøres søndag, når rytterne skal ud på terrænbanen. 

– Jeg er desværre lidt skuffet over vores tur på dressurbanen i dag efter en god tur på opvarmningen med min træner Anemette Holm Petersen følte vi os egentligt ret klar, men jeg blev desværre lidt passiv da jeg kom ind og derfor kom der nogle småfejl undervejs. Heldigvis har vi to dage endnu, hvor vi forhåbentligt får nogle gode ture, fortæller Sophia Stegmann, som er glad for at være en del af holdet ved NM. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Faveur var rigtig lydig i dag og med mig hele vejen rundt, fortæller Bianca Walton, som er placeret som den bedste dansker i den individuelle konkurrence for senior. Se video fra Biancas dressur nederst.

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Eriksen og Calvin. Foto: Ridehesten.com/Kee Frandsen

De individuelle mesterskaber
Foruden holdmesterskabet for seniorryttere, så er der også individuelle mesterskaber for både senior, junior/ungrytter og pony. Lige nu er følgende de tre bedst placerede danskere i de individuelle mesterskaber efter dagens dressur for henholdsvis senior og junior/ungryttere:

Junior/ungryttere:

  • Nr. 2 Ditte Hedegaard 
  • Nr. 9 Nicole Hauvskov Badihi 
  • Nr. 13 Victoria Suzette Kahr
Copyright Ridehesten.com
Simone Vinther og Abildgaards Synergi. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Senior:

  • Nr. 4 Bianca Walton
  • Nr. 6 Vicky Mathiesen
  • Nr. 10 Simone Vinther

Ponyrytterne skal både ride dressur og ridebanespringning i morgen, mens de ligesom alle andre skal på terrænbanen søndag. Se alle resultater fra i dag HER

Copyright Ridehesten.com
Bianca Walton og Midt-West Faveur. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner