Danmark nummer 4, 7 og 11 i OL-finalen

28-07-2021 13:47

Igen i dag har vi allieret hos med dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans. Nu skal rytterne ride kür hvorefter de individuelle medaljer skal fordeles – følg med her

Copyright Ridehesten.com

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagens kür også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne, taget af Dirk Caremans.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 13:57
Cathrine Dufour og Bohemian bliver nummer fire, Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera bliver nummer syv og Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack bliver nummer 11 i en fantastisk OL-finale hvor de gav alt hvad de havde.

Kl. 13.59
Den 36-årige brite Charlotte Dujardin gav alt hvad hun havde på den lille 10-årige KWPN-vallak Gio e. Apache/ Tango. Med 88,54% slukkede hun medaljehåbet for Cathrine Dufour, men det ændrer ikke på at det formodentligt bliver en flot flot flot fjerdeplads til Dufour. Susanne Baarup kommenterer:

– Det er jo en utrolig charmerende lille hest og en fantasifuld kür de fik redet. Der var nok ikke mange som havde regnet med at de ville tage en medalje og det er de små detaljer som afgør det i dag.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 13:39
Isabell Werth har været ude og sige at dette stævne skulle være den 17-årige hoppe Bella Roses sidste internationale stævne. De foregående dage har måske ikke været det bedste som Werth har redet, men i dagens kür viste Werth hvordan piaff skal udføres. I lighed med landsmanden Jessica, red Werth ned af den afsluttende midterlinjen med blot en hånd og allerede inden hun havde hilst af, smilede hun over hele hovedet. 89,65% har formodentlig sikret hende sølvmedaljen.

Kl. 13:32
På forhånd var forventningerne store til tyske Jessica Werndl von Bredow og trakehnerhoppen Dalera e. Easy Game/ Handryk, som i de to foregående klasser lagde sig klart i spidsen. Hun skuffede ikke i dag - tvært i mod. Delera dansede rundt på banen og op ad midterlinjen i passage til sidst, kunne Jessica ride med en hånd som om at det var det nemmeste i hele verden. Med 85,89% i teknisk og hele 97,57% for kunstneriskværdi, så blev det sammenlagt til 91,73%. Mon ikke guld eller sølvmedaljen er i hus? 

Susanne Baarup kommenterer:
– Det er jo harmoni på aller højeste niveau. Alt lykkedes for hende og det så legende let ud, når man rider så flot med diskrete hjælpere. Hun får vist alt det positive som hesten har, det er virkelig fantastisk. 

Copyright Ridehesten.com
Jessica Werndl og Dalera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

13:13
Kuldegysninger - Cathrine Dufour og den 11-årige vallak Bohemian e. Bordeaux/ Samarant dansede i en helt ny kür, som blev udført til perfektion! Med SVIMLENDE 87,50% ligger Dufour og Bohemian direkte ind på en foreløbig førsteplads. Nu bliver det spændende om der skal metal hjem til Danmark nu, det må tiden vise!

Susanne Baarup Christensen udtaler: 
– Jeg er helt rørt over Cathrine og Bohemian. De får vist en masse passage og piaff som de er gode til og formålet i en kür er jo at fremhæve hestens styrker. Der var en høj sværhedsgrad i programmet med galoppiruetter og ud i serier. Rigtig flot musik, som hun fulgte til punkt og prikke. Hvis jeg havde dømt havde jeg måske givet 10 for musik. Ja, vi sidder jo her med en klump i halsen og tårer i øjnene. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 12:45
12 ud af 18 ryttere har nu redet kür og sidste rytter inden pausen var engelske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro. Trods lidt skønhedsfejl blev det belønnet med 80,61% og en foreløbig plads som nummer otte. Det betyder at Carina og Nanna er sikret at blive blandt de 12 bedste - wauw!

Kl. 12:15
Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) red deres fantastiske kür, som passer perfekt til "Danse". Carina satsede alle de steder hvor hun kunne og linjen med etterchangementer - toerchangementer og igen ettere lykkedes til fulde for ekvipagen. Det blev af dommerne belønnet med 83,32% som foreløbigt ligger hende ind som nummer to! Det blev til 78,28% i teknisk værdi og svimlende 88,37% i kunstnerisk. Susanne Baarup kommenterer:

– Det var det helt fantastisk, jeg sidder helt her med en klump i halsen. Et fantastisk flot disponeret program med en god koreografi og specielt musikken der understøtter hesten virkelig godt. Bort set fra nogle små fejl så lykkedes det jo for hende. Både Nanna og Carina har jo gjort det helt fantastisk.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 11:35
Første afdeling ud af tre i denne kür er overstået og her ligger Nanna foreløbigt nummer tre. Efter at Nanna havde redet gik amerikanske Steffen Peters på banen med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C. Det gik lige akkurat uden om den danske ekvipage da de blev belønnet med 80,96%, men det var ikke længe at han fik lov til at holde føringen, da engelske Carl HesterEn Vogue e. Jazz/ Contango gik foran med 81,81%.

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester på En Vogue. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 10:50

27-årige danske Nanna Skodborg Merrald og den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz var allerede start nummer to i dagens kür, men sikke et program de to fik vist. Dommerne måtte op med det helt store karakterer og med 76,35% i teknisk og hele 85,42% i kunstneriskværdi blev det til samlet 80,89% for den danske ekvipage.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Jamen jeg fik jo helt gåsehud. Det var godt nok flot og noget af det bedste jeg har set Zack gå med Nanna. Piaff-turen lykkedes helt i dag. Det kan man sige om selve deres kür-programmet er at det er utrolig flot symmetrisk opbygget med passagetravers og ud i travtravers til begge sider og det samme i galop hvor de rider fri galop, galoppiruette og ud i serier. Musikken passer perfekt til Zack, fordi den er fyldt med power så den understøtter en hingst med masse udstråling.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Følg resultaterne HER.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com

Læs også

Ingen doping blandt OL-ryttere og heste i Tokyo

15-09-2021 09:54, af Annika Knudsen Lorentsen

Det er nu klarlagt, at alle dopingprøver blandt OL-ryttere og heste er kommet tilbage negative, det meddeler FEI i en pressemeddelelse

Isabell Werth går på pension

14-09-2021 20:04, af Christine Krogh Frausing

Isabell Werth har nu offentliggjort hvornår hun har tænkt sig endegyldigt at hoppe ud af sadlen, til German Press Agency. Der er et par mål inden hendes pension, men tidspunktet er dog sat fast

Svenskerne vandt guld på barfodsheste

13-09-2021 16:13, af Merete Haahr

Det er meget usædvanligt for top-konkurrenceheste at præstere på højt niveau uden sko, men svenskerne beviste ved OL i Tokyo denne sommer, at det kan lade sig gøre. Måske flere folk får øjnene op for at ride barfodet

Fremragende OL-finale og guld til Ben Maher

04-08-2021 14:38, af Annika Knudsen Lorentsen

Niveauet var tårnhøjt i omspringningen ved OL-finalen i Tokyo, hvor seks ekvipager skulle kæmpe om medaljerne. Alle red fejlfrit, men i sidste ende var det britiske Ben Maher, der trak det længste strå, mens det blev svensk sølv og hollandsk bronze

De danske heste og ryttere er landet sikkert i Tokyo

14-07-2021 22:32, af Kristine Ulsø Olsen

I går aftes begyndte den lange flyvetur for de danske dressurheste mod OL i Tokyo, hvor landsholdsdyrlæge for Danmark, Frederik Nielsen, var med ombord på flyet. Han fortæller at hestene er landet sikkert i Japan og nu er på vej til staldene, hvor rytterne venter på dem

Millionstøtte til ekstra år med OL-forberedelser

06-07-2020 15:31, af Annika Knudsen Lorentsen

50 atleter fra 12 forskellige forbund får i alt 8 millioner kroner i direkte økonomisk støtte, der skal hjælpe atleternes hverdagsøkonomi under et ekstra år med OL-forberedelser efter udskydelsen af OL i Tokyo

De danske PL-heste er igennem vettjek!

25-08-2021 13:25, af Trine Askjær-Jørgensen

I morgen går det løs til de paralympiske lege i Tokyo, hvor de to første danske ryttere skal i ilden. I dag har de danske heste været i vettjek: Alle er gået igennem og melder klart til start

De skal ride holdspringningen under Baltic Cup

28-07-2021 18:18, af Kristine Ulsø Olsen

Assisterende landstræner Lars Trier Kjøller har nu sat navn på de første ryttere, der skal repræsentere Danmark til holdspringningen under Baltic cup den kommende uge på Capacity

Bo Bak gør os klogere på dagens OL-springbane

03-08-2021 09:23, af Annika Knudsen Lorentsen

I dag starter springningen ved OL i Tokyo for alvor, og der har vi blandt andet allieret os med banebygger, Bo Bak Andersen, som guider os igennem dagens OL-springbane, som han forventer vil passe godt til vores danske rytter, Andreas Schou

Danmark skal til OL i springning!

31-12-2019 13:05, af Annika Knudsen Lorentsen

Emil Hallundbæk har haft muligheden for at sikre Danmark en plads ved OL 2020 i Tokyo i springning, da han har været bedst placeret på FEI's OL-rangliste for gruppe A det seneste stykke tid - og nu fortæller landstræner Bo K. Møller at pladsen er sikker

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Individuel EM-sølv i Kür til Dufour og Bohemian (video)

11-09-2021 17:14, af Kristine Ulsø Olsen

EM i dressur i Hagen: Det var ridning i absolut verdensklasse, som vi var vidne til under seniorenes kür-finale ved EM. Bohemian satte nærmest ikke en hov forkert til tonerne af les miserables, og dermed lykkedes det for Cathrine Dufour at opnå seniorkarrierens første individuelle sølvmedalje

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Isabell Werth går på pension

14-09-2021 20:04, af Christine Krogh Frausing

Isabell Werth har nu offentliggjort hvornår hun har tænkt sig endegyldigt at hoppe ud af sadlen, til German Press Agency. Der er et par mål inden hendes pension, men tidspunktet er dog sat fast

Det sker ved EM i dag lørdag

11-09-2021 06:28, af Kristine Ulsø Olsen

EM i dressur i Hagen: For både U25 og seniorernes vedkommende skal der uddeles individuelle medaljer i dag, og hele seks danske ryttere er klar til at gøre deres for at kæmpe for de rød/hvide farver, når der skal rides U25 Grand Prix og kür for seniorerne. Se de danske starttider her i nyheden

Ramoneur tabte kampen til forfangenhed

10-09-2021 11:11, af Thomas Bach Jensen

OL-hesten Ramoneur, der blev dårlig i Tokyo og fik konstateret forfangenhed kort før konkurrencerne og måtte udgå, er nu blevet aflivet i armene på sin rytter Tanya Karen Seymor

Avlshingsten Danone er her ikke mere

12-09-2021 11:37, af Annika Knudsen Lorentsen

Hannoveranerhingsten Danone er blev aflivet i går, da han var blevet diagnosticeret med en levertumor og derfor ikke stod til at redde. Hingsten er blandt andre far til Dante Weltino, der netop har gået OL og EM med svenske Therese Nilshagen

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

– Det bliver det største vi nogensinde har lavet

12-09-2021 10:14, af Annika Knudsen Lorentsen

Når Hjallerup Rideklub fra torsdag-søndag i den kommende uge inviterer til landsstævne, så bliver det et brag af et stævne, hvor arrangørerne har gjort noget ekstra ud af alt. Klasserne byder på alt fra 115 til 150 cm og så skal finalen i årets Agria DRF Mesterskab for klubhold i springning afgøres