Danmark nummer 4, 7 og 11 i OL-finalen

28-07-2021 13:47

Igen i dag har vi allieret hos med dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans. Nu skal rytterne ride kür hvorefter de individuelle medaljer skal fordeles – følg med her

Copyright Ridehesten.com

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagens kür også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne, taget af Dirk Caremans.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 13:57
Cathrine Dufour og Bohemian bliver nummer fire, Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera bliver nummer syv og Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack bliver nummer 11 i en fantastisk OL-finale hvor de gav alt hvad de havde.

Kl. 13.59
Den 36-årige brite Charlotte Dujardin gav alt hvad hun havde på den lille 10-årige KWPN-vallak Gio e. Apache/ Tango. Med 88,54% slukkede hun medaljehåbet for Cathrine Dufour, men det ændrer ikke på at det formodentligt bliver en flot flot flot fjerdeplads til Dufour. Susanne Baarup kommenterer:

– Det er jo en utrolig charmerende lille hest og en fantasifuld kür de fik redet. Der var nok ikke mange som havde regnet med at de ville tage en medalje og det er de små detaljer som afgør det i dag.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 13:39
Isabell Werth har været ude og sige at dette stævne skulle være den 17-årige hoppe Bella Roses sidste internationale stævne. De foregående dage har måske ikke været det bedste som Werth har redet, men i dagens kür viste Werth hvordan piaff skal udføres. I lighed med landsmanden Jessica, red Werth ned af den afsluttende midterlinjen med blot en hånd og allerede inden hun havde hilst af, smilede hun over hele hovedet. 89,65% har formodentlig sikret hende sølvmedaljen.

Kl. 13:32
På forhånd var forventningerne store til tyske Jessica Werndl von Bredow og trakehnerhoppen Dalera e. Easy Game/ Handryk, som i de to foregående klasser lagde sig klart i spidsen. Hun skuffede ikke i dag - tvært i mod. Delera dansede rundt på banen og op ad midterlinjen i passage til sidst, kunne Jessica ride med en hånd som om at det var det nemmeste i hele verden. Med 85,89% i teknisk og hele 97,57% for kunstneriskværdi, så blev det sammenlagt til 91,73%. Mon ikke guld eller sølvmedaljen er i hus? 

Susanne Baarup kommenterer:
– Det er jo harmoni på aller højeste niveau. Alt lykkedes for hende og det så legende let ud, når man rider så flot med diskrete hjælpere. Hun får vist alt det positive som hesten har, det er virkelig fantastisk. 

Copyright Ridehesten.com
Jessica Werndl og Dalera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

13:13
Kuldegysninger - Cathrine Dufour og den 11-årige vallak Bohemian e. Bordeaux/ Samarant dansede i en helt ny kür, som blev udført til perfektion! Med SVIMLENDE 87,50% ligger Dufour og Bohemian direkte ind på en foreløbig førsteplads. Nu bliver det spændende om der skal metal hjem til Danmark nu, det må tiden vise!

Susanne Baarup Christensen udtaler: 
– Jeg er helt rørt over Cathrine og Bohemian. De får vist en masse passage og piaff som de er gode til og formålet i en kür er jo at fremhæve hestens styrker. Der var en høj sværhedsgrad i programmet med galoppiruetter og ud i serier. Rigtig flot musik, som hun fulgte til punkt og prikke. Hvis jeg havde dømt havde jeg måske givet 10 for musik. Ja, vi sidder jo her med en klump i halsen og tårer i øjnene. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 12:45
12 ud af 18 ryttere har nu redet kür og sidste rytter inden pausen var engelske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro. Trods lidt skønhedsfejl blev det belønnet med 80,61% og en foreløbig plads som nummer otte. Det betyder at Carina og Nanna er sikret at blive blandt de 12 bedste - wauw!

Kl. 12:15
Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) red deres fantastiske kür, som passer perfekt til "Danse". Carina satsede alle de steder hvor hun kunne og linjen med etterchangementer - toerchangementer og igen ettere lykkedes til fulde for ekvipagen. Det blev af dommerne belønnet med 83,32% som foreløbigt ligger hende ind som nummer to! Det blev til 78,28% i teknisk værdi og svimlende 88,37% i kunstnerisk. Susanne Baarup kommenterer:

– Det var det helt fantastisk, jeg sidder helt her med en klump i halsen. Et fantastisk flot disponeret program med en god koreografi og specielt musikken der understøtter hesten virkelig godt. Bort set fra nogle små fejl så lykkedes det jo for hende. Både Nanna og Carina har jo gjort det helt fantastisk.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 11:35
Første afdeling ud af tre i denne kür er overstået og her ligger Nanna foreløbigt nummer tre. Efter at Nanna havde redet gik amerikanske Steffen Peters på banen med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C. Det gik lige akkurat uden om den danske ekvipage da de blev belønnet med 80,96%, men det var ikke længe at han fik lov til at holde føringen, da engelske Carl HesterEn Vogue e. Jazz/ Contango gik foran med 81,81%.

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester på En Vogue. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 10:50

27-årige danske Nanna Skodborg Merrald og den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz var allerede start nummer to i dagens kür, men sikke et program de to fik vist. Dommerne måtte op med det helt store karakterer og med 76,35% i teknisk og hele 85,42% i kunstneriskværdi blev det til samlet 80,89% for den danske ekvipage.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Jamen jeg fik jo helt gåsehud. Det var godt nok flot og noget af det bedste jeg har set Zack gå med Nanna. Piaff-turen lykkedes helt i dag. Det kan man sige om selve deres kür-programmet er at det er utrolig flot symmetrisk opbygget med passagetravers og ud i travtravers til begge sider og det samme i galop hvor de rider fri galop, galoppiruette og ud i serier. Musikken passer perfekt til Zack, fordi den er fyldt med power så den understøtter en hingst med masse udstråling.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Følg resultaterne HER.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com

Læs også

OL-rytter har købt talent til mere end 1,5 mil. på auktion

23-01-2022 14:09, af Annika Knudsen Lorentsen

Franske Maxime Collard, som deltog ved OL i Tokyo i sommers har netop indkøbt nyt talent på Hannoveraner-auktionen, hvor hammeren faldt ved 218.000 EUR for den 4-årige Fiadora efter den DV-kårede hingst Fürsten-Look

OL-hesten Bjorsells Briar er død næsten 31 år gammel

21-01-2022 12:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Svenske Jan Brinks tidligere tophest Bjorsells Briar er død efter en flot karriere og et langt tiv. Den kårede hingst blev næsten 31 år

Svensk OL-guldhold hædret ved svensk sportsgalla

18-01-2022 16:03, af Annika Knudsen Lorentsen

Ved det svenske sportsgalla, som blev afholdt i går, blev det svenske OL-guldhold hædret med hele to priser, og det var dermed en historisk dag for svensk ridesport

EM-hesten Fuhur til Anna Kasprzak

12-11-2019 08:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 10-årige vallak Fuhur, som med russiske Elena Sidneva i sadlen deltog ved EM i år, er blevet solgt til danske Anna Kasprzak, måske som et led i målet om at blive udtaget til OL i Tokyo næste år

De danske ryttere og heste er topmotiveret

22-07-2021 16:11, af Kristine Ulsø Olsen

Lidt over en uge har det danske team haft til at vende sig til omgivelserne i Tokyo. Holdleder Anne-Mette Binder fortæller af både ryttere og heste er topmotiveret og at de bare venter på at det hele går løs om få dage

Spanien skifter ud inden holdkonkurrencen

26-07-2021 21:02, af Kristine Ulsø Olsen

I morgen skal dressurrytterne ride Grand Prix Special ved OL og her under et døgn inden at klassen starter, har Spanien benyttet sig af den nye udskiftningsregel, som betyder at Jose Antonio Garcia Mena skifter hest

Bella Rose melder til start en sidste gang

13-08-2021 14:47, af Trine Askjær-Jørgensen

Selvom den tyske dressurdronning Isabell Werth egentlig annoncerede, at hun ville pensionere sin tophest Bella Rose efter OL i Tokyo, melder hun nu ud, at de to stiller til start en sidste gang til CDIO Aachen

Jagten på OL-medaljer starter i Uggerhalne

26-08-2020 08:57, af Annika Knudsen Lorentsen

Covid-19 har vendt op og ned på arrangementer gennem året, men heldigvis lykkedes det at finde et setup, sådan at Equitour Denmark kan afvikles i dagene fra den 4.-6. september med DM i dressur. Her kan man se Danmarks absolut bedste dressurryttere, som dyster om de eftertragtede medaljer – det bliver en sand fest for dressurfolket, hvor jagten på en pladsbillet til Tokyo for alvor indledes

Coronaeksperiment til gennemførelse af OL 2021

14-11-2020 14:01, af Thomas Bach Jensen

32.000 japanere samlet på Yokohama stadion i Tokyo skal som et Corona-eksperiment give svar på en række spørgsmål om smittespredning. Japanerne arbejder målrettet på gennemførelse af OL 2021

DR2 er klar til at sende dressur fra Tokyo

18-07-2021 13:19, af Kristine Ulsø Olsen

Nu er der snart ikke længe til at OL i Tokyo går i gang og diverse TV stationer begynder derfor også at offentliggøre sendetiderne. Lørdag og søndag i næste weekend rides der Grand Prix og det hele bliver sendt direkte på DR2

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Herpesudbrud ved Viborg: Det er dybt tragisk

22-01-2022 13:21, af Annika Knudsen Lorentsen

– Vi forsøger at gøre alt hvad vi kan for, at vi ikke mister flere heste, fortæller ejerne af det opstaldningssted ved Romlund, som netop nu er ramt af et voldsomt udbrud af herpesvirus 1, hvor tre opstalderes heste er døde

Flere heste døde under herpesudbrud ved Viborg

21-01-2022 17:26, af Annika Knudsen Lorentsen

En stald ved Viborg er ramt af herpesvirus 1, og meldingen lyder at flere heste er døde, mens mange andre er syge. Det har fået flere stalde i området til at lukke staldene for alle udefrakommende

Nyt i sagen om den skamferede hoppe på Søballegard

20-01-2022 15:28, af Christine Krogh Frausing

Så er der nyt i sagen om den skamferede hoppe fra Søballegaard, i det der er fundet DNA på kosteskaftet der var efterladt i stalden

Grand Galaxy Win er blevet kastreret

18-01-2022 10:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Charlotte Jorsts Grand Galaxy Win, som tidligere har konkurreret i Danmark under Severo Jurado Lopez og som er kåret i Dansk Varmblod, er blevet kastreret 

Ingrid Dahlmann er sovet ind i en alder af 84 år

22-01-2022 10:30, af Annika Knudsen Lorentsen

Ingrid Dahlmann har siden barnsben haft en interesse for heste. I 90'erne startede interessen for varmblodsavl og sammen med sin mand Hans Dahlmann har hun avlet mange succesfulde heste

Embryon solgt til Danmark for 460.000 kr.

24-01-2022 11:49, af Christine Krogh Frausing
Avl|

Ved Global Dressage Auction i weekenden blev et embryon – et ufødt føl – erhvervet af den danske dressurstald HP Horses for 62.000 euro svarende til over 460.000 kr.

Pether Markne er klar til at undervise Firkløverets ryttere

21-01-2022 16:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Firkløverets Springakademi byder ved deres næste clinic på Riders Cup en ny underviser velkommen i teamet. Her kommer svenske Pether Markne for at undervise akademiets U25-ryttere, og han glæder sig til at arbejde med rytterne og videreformidle de værktøjer, som han mener er vigtige for at udvikle en god springrytter og en tilpas hest

Nadja Sloth bedst i dagens Intermediaire i Esbjerg

21-01-2022 21:07, af Annika Knudsen Lorentsen

Stævnets første konkurrencedag er afsluttet, og det blev blandt andet til en sejr for Nadja Aaboe Sloth i Intermediaire. Nadja fortæller, at hun er godt tilfreds med sit ridt i dag, og at hun glæder sig til at samle mere erfaring i Grand Prix i morgen

OL-hesten Bjorsells Briar er død næsten 31 år gammel

21-01-2022 12:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Svenske Jan Brinks tidligere tophest Bjorsells Briar er død efter en flot karriere og et langt tiv. Den kårede hingst blev næsten 31 år

Den DV-kårede Baron nu til Blue Hors (video)

20-01-2022 13:45, af Thomas Bach Jensen

Den 9-årige hingst Baron DVH 1224, der startede sin karriere i Danmark hos Helgstrand Dressage og senere blev solgt til Tyskland, er nu købt tilbage til Danmark af Blue Hors