Danmark skal til OL i springning!

31-12-2019 13:05

Annika Knudsen Lorentsen

Emil Hallundbæk har haft muligheden for at sikre Danmark en plads ved OL 2020 i Tokyo i springning, da han har været bedst placeret på FEI's OL-rangliste for gruppe A det seneste stykke tid - og nu fortæller landstræner Bo K. Møller at pladsen er sikker

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk med Chalisco, som er den hest han har placeret sig øverst på OL-ranglisten med. Nr. 1 på ranglisten får tildelt en plads til den nation man kommer fra, det er altså Danmark der har fået en individuel plads, og ikke Emil. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er en meget glædelig nyhed, som alle Danmarks springinteresserede kan tage med ind i det nye år. 21-årige Emil Hallundbæk har nemlig sikret Danmark en plads ved OL i Tokyo, i springdisciplinen. 

Foruden de nationer der har kvalificeret sig til OL tildeles der også nogle individuelle pladser. De fordeles ud fra en række ranglister, hvoraf den ene er FEI Olympic Ranking Group A. Her tildeles en plads til nr. 1 på denne rangliste ved 2019's udgang, og det er lykkes for Emil Hallundbæk at ende øverst på listen. Det betyder dog ikke at Emil får en plads med sikkerhed, men at Danmark får en plads, og landstræneren kan altså vælge hvilken rytter der er i bedst form når OL nærmer sig.

– Pladsen til Danmark er sikker, fortæller en glad Bo K. Møller, som er landstræner i springning. 

– Alle springryttere er sådan indstillet, at det selvfølgelig er Emil selv, som skal afsted, hvis formen er der, og han og hesten er skadesfrie, fortalte landstræneren tidligere på året, men det bliver selvfølgelig den som er i bedst form der skal afsted. 

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk og landstræner Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Emil selv fortalte til Ridehesten, at han syntes det var vildt at der var en chance for en OL-plads, og at det vil være en kæmpe drøm, som går i opfyldelse. Nu er pladsen sikret, så nu er der tilbagecfor Emil, at krydse fingre for at han kan holde formen, og dermed blive klar til at deltage ved OL til sommer. 

Sidst der var dansk deltagelse i springdisciplinen ved OL var i 2004, hvor Thomas Velin blev nr. 10 med Equest Carnute. 

Læs mere om Emils vej til OL i novembernummeret af magasinet Ridehesten.

Se ranglisten her, som dog ikke er opdateret med den endelig opgørelse.

Husk Spring Forum 2020
Landstræner Bo K. Møller vil også gerne huske alle på, at der den 11. januar 2020 afholdes Spring Forum på Fyn. Et forum som er åbent for alle springryttere som er rytterkategori 5 eller 6, samt trænere, hesteejere, forældre og officials.

Her vil der være oplæg fra landstræneren om fremtidsplaner, oplæg fra dyrlæge Rikke Munk om forberedelse til en ny sæson, oplæg om medie- og pressehåndtering ved Julie Servé Regtved fra Dansk Ride Forbund, samt et oplæg ved OL-guldvinder Eskild Ebbesen: "Vejen til at blive en vinder".

Spring Forum 2020 afholdes på Dalum Landsbrugsskole på Fyn, og tilmeldingsfristen er den 2. januar. Tilmeld dig her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald