Danmark starter som nr. fire

18-08-2019 20:00

Britt Carlsen

Nu er Longines FEI EM i Rotterdam for alvor startet. Der har været lodtrækning til startrækkefølgen i dressurkonkurrencerne, og Danmark har trukket startnummer fire af 15 nationer i holdkonkurrencen. Og hvordan er det nu det hele afvikles?

Copyright Ridehesten.com

Syv dages topspændende konkurrencer venter forude ved Longines FEI EM i Rotterdam, hvor den smukke park "Het Kralingse bos" danner rammen om mesterskaberne i dressur, springning og paradressur. Det er dressurrytterne som åbner konkurrencerne med holdkonkurrencen i Grand Prix mandag og tirsdag, hvor to af holdets fire ryttere rider første dag og de øvrige to anden dag. 

Her til aften har holdleder Helle Krasnik Trolle deltaget i lodtrækningen om startrækkefølgen i holdkonkurrencen, og Danmark har fået startnummer fire ud af 15 deltagende nationer.
Der foretages lodtrækning i seedning efter holdenes points på verdensranglisten. Da Cathrine Dufour ikke har startet Atterupgaards Cassidy meget, og det samme er tilfældet for Anders Dahl og Agnete Kirk Thinggaard med deres heste, så havde Danmark en lav seedning, så Helle måtte trække lod i den første pulje på fem nationer - en startposition som nr. fire er derfor et godt udgangspunkt.

Det bliver Anders Dahl, som åbner konkurrencerne for Danmarks vedkommende. Han efterfølges af Agnete Kirk Thinggaard og tirsdag rider Daniel Bachmann Andersen på banen som holdets tredje rytter, mens Cathrine Dufour slutter feltet af.

Frankrig starter først efterfulgt af: Rusland, Schweiz, Danmark, Finland, Spanien, Belgien, Luxemburg, Irland, Østrig, Portugal, Tyskland, Sverige, England og Holland. Og så bliver startlisten blandet med ryttere, som starter individuelt. Anders Dahl har starttid kl. 9.40 og Agnete Kirk Thinggaard har starttid kl. 12.40. Sidste rytter mandag er Hans Peter Mnderhoud/Glock's Dream Boy N.O.P. med starttid kl. 16. Tirsdag begynder konkurrencerne kl. 8, og det betyder, at Daniel Bachmann Andersen har starttid kl. 8.40, mens Cathrine Dufour rider på banen kl. 11.50. Sidste rytter er Hollands Edward Gal og den danske varmblodshingst Glock's Zonik N.O.P. med starttid kl. 15.
Det er på hovedarenaen, der er omkranset af tribuner, konkurrencerne i dressur og springning bliver afviklet. En gåtur gennem skoven skal der til, for at komme til para-stadion, og messeområdet. 

Copyright Ridehesten.com
Bella Rose er klar til at møde konkurrenterne ved EM i Rotterdam - Isabell Werth havde hænderne fulde ved vettjek i dag. (FEI/Kim C Lundin)

7 dages konkurrencer
Dressur: Mandag og tirsdag afvikles holdkonkurrencen i dressur - tirsdag eftermiddag er der medaljeceremoni for holdkonkurrencerne. Onsdag er der hviledag, mens medaljerne bliver uddelt i Grand Prix Special torsdag, hvor de 30 bedste ekvipager fra Grand Prix-klassen får adgang. Så er der igen en hviledag, hvorefter de 15 bedste ryttere tørner sammen i Grand Prix kür.

Dressurdommer Susanne Baarup er på plads i dommerburet under stævnet sammen med: Mariette Sanders, Isabelle Judet, Janet Foy, Clive Halsall, Irina Maknami og Evi Eisenhardt.

Para-dressurrytternes konkurrencer starter onsdag med konkurrencer hver eneste dag frem til afslutningen søndag. Holdmedaljerne uddeles fredag og kürmedaljer søndag.

Springrytternes holdmedaljer afgøres fredag efter tre dages spændende konkurrencer, startende med en tidsspringning onsdag, og  to finalerunder søndag afgør medaljerne i den individuelle konkurrence.
I springning er det hollandske Louis Koninckx, der er banedesigner, han har bl.a. meget andet bygget baner ved World Cup finalerne i Göteborg i 2015. 
Første konkurrence bliver en tidsspringning på 150 cm, hvor alle skal deltage. Vindende rytter får 0 fejl, mens de øvrige tildeles fejl efter et sindrigt pointsystem. I første runde af holdkonkurrencen, Nations Cup, møder der rytterne en bane med en forhindringshøjde på 160 cm, og med bl.a. en vandgrav på 4 meter. Holdkonkurrencen afgøres fredag mellem de bedste 10 hold, og individuelle ryttere. Og igen møder der ryttere en bane på 160 cm.
Søndag tørner de 25 bedste ryttere efter holdkonkurrencen sammen i den individuelle finale over to runder, hvor det blot er de 12 bedste ryttere, der får adgang til anden runde. Begge runder på forhindringshøjden 160 cm. Og sædvanligvis oplever vi, at tiden er en faktor i alle runder af mesterskabet. 

Følg resultater og se startlister mv. HER

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner