Danmarks bedste kusk skal findes

19-07-2018 07:46

Camilla Tiefensee Schrøder

Danmarksmesterskaberne i kørsel med hest og vogn løber af stabelen på Dorthealyst i denne uge. Mesterskabet afholdes hvert andet år, og traditionen går 40 år tilbage

Copyright Ridehesten.com
Et bud på en favorit til guldmedaljen kan ifølge Jørgen Konge være Lars Jespersen Dau fra Slesvigske Køre Selskab. Han har vundet 2-spandsklassen for ponyer i mange år og plejer at lægge sig suverænt i spidsen allerede efter dressuren. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard (arkiv)
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Køre Selskab, eller rettere skrevet, en hel hær af folk er klar til at modtage 50 kuske fra hele landet til det 21. danmarksmesterskab i kørsel, som afvikles fra i dag på Dorthealyst i Knabstrup.
Der køres dressur torsdag og fredag, maraton lørdag, og den afsluttende disciplin, forhindringskørsel, afvikles søndag, hvorefter medaljerne hænges om de bedste kuskes halse. Læs mere om de forskellige discipliner på Dansk Køre Forbunds hjemmeside.

40 års jubilæum
I år er det 40 år siden, Dansk Køre Selskab afholdt det første danmarksmesterskab på Sparresholm ved Næstved. Det var stævnelederen ved dette års DM, Niels Giversen, som dengang vandt titlen som danmarksmester i 2-spand hest-klassen.
Frem til 2008 var danmarksmesterskaberne forbundsmesterskaber. Først i 2010 blev de svære klasser, efter aftale med Danmarks Idrætsforbund, officielle Danmarksmesterskaber, hvor man får en guldmedalje af DI og kommer på deres danmarksmesterskabslister på linje med de danske mestre i ander sportsdiscipliner.
En del, af de folk der er med om DM i dag, har været med siden 1978, og mange har været med til alle danmarksmesterskaberne siden – enten som kuske, hjælpere eller tilskuere.

DM i Kørsel 2018 finder sted på Dorthealyst, Knabstrup Møllevej 4 i Knabstrup.

Der er gratis adgang.

Tidsplan: 
Torsdag den 19. og fredag den 20. juli kl. 10:00 dressur 
Lørdag den 21. juli: kl. 09:30 Maraton og Derby 
Søndag den 22. juli: kl. 10:00 Forhindringskørsel

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen