Dansk dramatik i UVM finale (video)

24-09-2017 12:08

Finalerne ved UVM på Zangersheide er i fuld gang - vi har ialt fire finalister 2 for 5-års og 2 for 6-års. Konkurrencerne måtte standses i flere minutter efter Jesper Meyenburg og Bøgegaardens Galadiola havde ramt en støtte og var tæt på styrt

Copyright Ridehesten.com
Tågen har ligget tæt over stævnepladsen her til formiddag. Karen Møller Rohde fik fem fejl på Le Hero Ask i finalen.

Tågen lå tæt over springstadion her til morgen, hvor finalerne for 5-års heste tog sin begyndelse. Karen Møller Rohde med Le Hero Ask e. Le Champ Ask/Carson Ask (opdr. Stutteri Ask) havde start nr. 10 af 46 deltagere. Det blev snart klart, at forhindring nr. 6 en åben lodret overbygget vandgrav kostede fejl, og desværre også for Le Hero og Karen, som ellers klarede resten af banen uden fejl.

Copyright Ridehesten.com
Et voldsomt nedslag, hvor Bøgegårdens Gladiola ramte støtten på bagkanten kostede nogle hudafskabninger og ømhed så Jesper Meyenburg valgte at udgå.

Så havde vi en deltager tilbage, Jesper Meyenburg med Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf’s Stakkato/Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) - Gladiola har sprunget med stor sikkerhed i kvalifikationerne, og Jesper lagde lidt forsigtig ud med hingsten, som sprang til på de to første forhindringer, men i en fast afstand til en stor oxen kom Jesper på mellemhånd - nogle ryttere red syv galopspring mange red på seks. Gladiola sprang skævt over oxeren for at få noget plads, og han bragede ned i støtten. Jesper standsende og kiggede bekymret på hingsten. Han valgte at udgå. Støtten var smadret og det tog en rum tid førend konkurrencerne kunne genoptages. Jørgen Schmidt, hingsten ejer og opdrætter kunne efterfølgende fortælle, at Gladiola har nogle store hudafskrabninger, men ser ellers ud til at være kommet over hændelsen uden flere skader. 

Kun 7 ryttere kom til omspringning, og det blev den super hurtige gummibold Chilli e. Colestus for DTPF redet af engelske Pippa Goddard som red guldet hjem foran Tysklands Felix Hassmann/Quiwitino WZ e. Quiwi Dream (Holst), og med Tysklands Angelique Rüssen og Calvino e. Castelan II for Holst, på bronzepladsen. 

Se hele resultatet HER

Le Hero Ask:

Bøgegårdens Gladiola:

Læs meget mere om UVM på Zangersheide i magasinet Ridehestens oktobernummer

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen