Dansk dressur på podiet i Stuttgart

16-11-2018 12:33

To af Danmarks førende dressurryttere, Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen, har i dag været til start ved World Cup-stævnet i Stuttgart på deres unge heste. Daniel og Zepter besatte andenpladsen

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag formiddag har ved det internationale dressur-, spring- og kørestævne i tyske Stuttgart budt på den indledende Grand Prix, der er kvalificerende til World Cup-kvalifikationens Grand Prix Kür lørdag aften. Med i konkurrencen har Danmark de to unge ryttere, 26-årige Cathrine Dufour og 28-årige Daniel Bachmann Andersen.

Det er tilmed også to unge heste, der endnu ikke har meget international erfaring, som Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen er til start med i World Cup-kvalifikationen i Stuttgart, og de har leveret resultater, der er meget lovende for fremtiden.

Daniel Bachmann Andersen og den 10-årige oldenburgervallak Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack / Wolkentanz II scorede imponerende 76,826% for et fejlfrit ridt, hvor de fik vist masser af flotte overgange og ikke mindst Zepters store gangarter med sving og bæring ud af og ind i de korrekte udførte øvelser. Det er tydeligt at se, at den knap 180 cm  høje Zepter i sin stævnepause har tilegnet sig mere styrke og dermed endnu mere øvelsessikkerhed. I dag besatte ekvipagen en flot andenplads i et stærkt felt. Læs her Daniels udtalelser om sit ridt.

Cathrine Dufour og den 8-årige westfalervallak e. Bordeaux/ Samarant leverede ligeledes et imponerende ridt med stor sikkerhed for så ung en hest: Flotte sidebevægelser og udtryksfuld piaffe/passagetur med stor aktivitet og regelmæssighed, mens fri trav og fri galop stadig savner lidt kraft og udtryk. Resultatet for ekvipagen blev flotte 74,674% og en femteplads.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdensmesterekvipagen, tyske Isabell Werth og 14-årige Bella Rose e. Belissimo M/Cacir AA, leverede varen og vandt med 81,870%, men det var ikke deres bedste Grand Prix-præstation. Ganske vist udviste de særklasse, men det var også en lidt utålmodig og ivrig Bella Rose, der ikke helt kunne finde ro i øvelserne, som hun ellers udfører på imponerende vis. Hoppen satte sig i dag ikke rigtigt i galoppiruetterne og virkede igennem hele programmet en smule forhastet, men deciderede fejl var der ingen af – og højdepunkter var der masser af!

I klassen var også den 13-årige DV-hoppe Lertevangs Lavinia e. Celebration F. Damgaard/ Linaro (opdr. ) til start under sydafrikanske Gretha Ferreira samt den DV-kårede hingst Sir Donnerhall II e. Sandro Hit/ Donnerhall redet af Morgan Barbançon Mestre for Frankrig.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner