Dansk holdguld til både children og U21

25-06-2015 17:42

Der blev i dag afviklet holdkonkurrencer for children, ungryttere og U25 ved de nordiske mesterskaber i Bernstorffsparken

Torsdag startede med svensk dominans i CSIOJ (130 cm) med svensk første- til fjerdeplads. Klassen blev vundet af Kajsa Andreen på L Fleur e. Lupicor, mens bedste dansker blev Jessica Toelstang på DV-vallakken Bjerglunds Campari e. Cajus/Cantona 2 (opdr. Kirsten og Paul Petersen) på femtepladsen.

Til gengæld var de danske ekvipager uovervindelige i kat 2-ponyernes warm up-klasse, hvor nummer et, to, tre, fire og fem var dansk. Det var Celeste Christine Arndal på Fredbos Mesterix, der vandt klassen foran Emilie Mosegaard Christiansen på Ballintubber Beauty på andenpladsen og Noona W. Linde på Corbeagh Claire på tredjepladsen. Fjerdepladsen gik til Josefine Sandgaard Mørup på Kantje's Valentijn, mens Maria Barnewitz Schou på Flying Ronaldo blev nummer fem.

Der var igen svensk sejr i CSIOP (120 cm) for kat. 1-ponyerne; til Elin Lundin på Gyllinge Eos. Til gengæld stod de danske ryttere for anden-, tredje- og fjerdepladsen til henholdsvis Eva Kirstine Tørnæs på Sandlings Surreal, Clara Hallundbæk på Goliath van de Groenweg og Anne Kristine Truelsen på Westside Ranger.

Herefter gik det løs i nations cup-klasserne. Først gjaldt det childrenrytterne, hvor svenske Madeleine Young Shing på Albion e. So What stod for bedste individuelle resultat, mens bedste dansker var Emilie Weilsby på Fortuna e. Nigeria på tredjepladsen. Det betød dog ikke så meget i holdkonkurrencen, hvor det blev til en sikker sejr til det danske hold under ledelse af landstræner Michael Aabo. Det danske hold bestod af Mathilde Aborg på Contina e. Lupicor H, Emilie Mosegaard Christiansen på DV-hoppen Serupgårds Corona e. Carson Ask/Casir Ask (opdr. Heidi Bickham), Signe Dueholm Veng Kristensen på DV-vallakken Cassidy Ask e. Casir Ask/Freibeuter (opdr. Stutteri Ask) og Laura Baaring Kjaergaard på Baileys-BH e. Darco. Andenpladsen i holdkonkurrencen gik til det norske hold, mens svenskerne kom ind på tredjepladsen.

I Nations Cup for ungrytterene var der heller ingen tvivl om hvem sejren tilfaldt. Med Lars N. Pedersen i spidsen som landstræner sikrede det danske U21 hold sig de eftertragtede guldmedaljer og gjorde childrenrytterne kunsten efter ved at have 0 fejl. Holdet fra Danmark bestod af Jessica Vinther Jensen på Levante 14 e. Landor S, Christoffer Nerving Møllekær på Zidane e. Montreux, Maria Hjorth Frederiksen på Duble e. Diamant de Semilly samt Camilla Ernst på Lord Holstein e. Lord Z. På andenpladsen i holdkonkurrencen fulgte Sverige, mens at det norske hold indtog tredjepladsen. 

I dagens sidste klasse, som var Nations Cup for U25 var der spænding for alle pengene, i det at både Sverige og Danmark havde 0 fejl efter omspringningen. Det betød at det var tiden som var afgørende for fordelingen af medajler, hvilket faldt ud til svenskernes fordel. Med en samlet tid på 129.81 sekunder, hev de guldet i land efterfulgt af Danmark, der havde en samlet tid på 130.12 sekunder. Det svenske hold bestod af Evelina Tovek på Quiara M e. Quidam's Rubin, Axel Wenehult på Camomill e. Camaro M, Arvid Tenfält på Ultima e. Casall og Anna Persson på Cash Man e. Castor. På andenpladsen sluttede det danske hold bestående af Gitte Dahl, Isabel Jasmin Kristoffersen, Emil Hallundbaek og Martin Dinesen Neergaard efterfulgt af Norge på tredjepladsen. 

Se flere resultater HER.

Ridehestens fotograf har været tilstede i dag og vil være det resten af stævnet. Husk og se billederne her på Ridehesten.com i næste uge

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev