En uge til Baltic Cup i Bernstorffsparken

20-05-2021 16:32

Annika Knudsen Lorentsen

Sportsrideklubben er inden længe værter for årets første afdeling af Baltic Cup, en international turnering for ryttere op til 18 år, som igennem mange år har været populær blandt de unge springryttere

Copyright Ridehesten.com
Første afdeling i år afholdes på den smukke bane i Bernstorffsparken. Her ses Marie Louise Riisgaard Kemp og Bolton Gate Ben på banen hos Sportsrideklubben. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 27. maj slår Sportsrideklubben dørene op til årets første afdeling af Baltic Cup. I år har Baltic Cup-turneringen 20 års jubilæum, og det kunne have været fejret med stor festivitas, men på grund af corona er der skruet lidt ned for festlighederne, i hvert fald ved de første afdelinger. 

Det betyder dog ikke, at det ikke bliver et interessant stævne, hvor de unge ryttere, fra de baltiske lande, igen har muligheden for at konkurrere mod hinanden. 

– Baltic Cup blev stiftet, fordi mange forældre oplevede, at der var et alt for stort spænd mellem rytterne, der red landstævner, og de ryttere der red internationale stævner, forklarer Therese Kemp, som er en af de nuværende drivkræfter bag turneringen. 

Sammen med Julie Dresler og Marlene Engelbrecht har hun stået for driften af Baltic Cup, som normalvis afholdes med to stævner i Danmark, og et i henholdsvis Sverige og Norge. 

Copyright Ridehesten.com
Emilie Juul Thorup og Magic ved Baltic Cup for omkring 20 år siden. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Baltic Cups historie
Baltic Cup blev stiftet i 2001 af blandt andre Vagn Thorup og Per Johansen, og det første stævne blev holdt i Danmark. Målet var, og er fortsat i dag, at give de unge ryttere muligheden for at snuse til internationale stævner under mere trygge rammer. På den måde er målet, at man forhåbentligt kan hjælpe flere ryttere skridtet videre. 

Ved Baltic Cup afvikles der klasser for alle ponykategorier, children og for junior. Junior-, children- og kategori 1-ponyernes-klasser er på internationalt niveau, mens de to øvrige ponykategorier rider nationale klasser på niveau med de internationale. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Baltic Cup er drevet af frivillige forældrekræfter, og er en forening, hvor alt overskud går til indkøb af flotte præmier til deltagerne. Mange forældre har hjulpet igennem årene, og der lægges et stort arbejde i at skabe et godt stævne for de unge springryttere. 

– Der skal lyde en stor tak til alle frivillige, som hjælper nu, og som har hjulpet gennem årene. Særligt Bent Neergaard og Søren Truelsen skal have en stor tak, understreger arrangørerne.

På grund af corona var Baltic Cup sidste år, og delvist i år, lidt begrænset, men arrangørerne vil sørge for at turneringen fremadrettet arrangeres i de nordiske lande, præcis som den har været de sidste mange år. 

Copyright Ridehesten.com
Flotte præmier fra sidste års finale på Riders Cup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tre afdelinger i år
Grundet Corona har Baltic cup sidste år og i år været lidt begrænset, men fremadrettet arrangeres stadig stævner i de nordiske lande.

I år afholdes første afdeling i Bernstorffsparken, mens de øvrige stævner afholdes på Capacity Showjumping Center og på Vilhelmsborg. 

– Vi forventer at fejre 20-års jubilæet med en kæmpe fest til årets finale på Vilhelmsborg, når corona-bølgerne forhåbentligt har lagt sig, fortæller Therese Kemp.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen