Dansk islæt i den tyske dressurtop

19-12-2020 09:09

I denne weekend afvikles finalerne i nogle af Tysklands meste prestigefyldte dressurturneringer, Nürnberger Burg Pokal og Louisdor-Preis, og det er med deltagelse af flere DV-heste, en DV-kåret avlshingst og en dansk toprytter

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese og Fürsten-Look. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nürnberger Burg Pokal, Louisdor-Preis og Piaff Förderpreis er tre af tysk dressursports mest populære turneringer og samtidig de turneringer, der får størst international bevågenhed. Finalen i de tre turneringer skulle traditionen tro have været afholdt i Frankfurter Festhalle, men det store CDI/CSI er blevet aflyst. I stedet for afholdes stævnet på Schafhof i Kronberg, der er hjem for familien Linsenhoff-Rath og bl.a. hingsten Totilas, der i denne uge med sin bortgang har taget rekordmange overskrifter og endda har været i landsdækkende tysk TV.

Nürnberger Burg Pokal er en turnering for tyske dressurheste i alderen 7-9 år og på Prix St. Georges-niveau. Sidste år blev finalen vundet af den danskejede hingst Total Hope e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro redet af norske Isabel Freese, der i 2016 vandt finalen med hingsten Vitalis e. Vivaldi/D-Day, der ligeledes er ejet af danske HP Horses i partnerskab med Paul Schockemöhle.

Samme ejer- og rytterkonstellation står bag den 9-årige hingst Fürsten-Look e. Fürstenball/ Londonderry, der som 7-års tog del i medaljerne ved UVM i Ermelo og er blandt dette års deltagere i Nürnberger Burg Pokal-finalen, hvor der er endnu en finalist efter Fürstenball, og trakehnerhingsten Millennium også har to afkom med. Blandt tidligere UVM-medaljevindere er også Dorothee Schneiders Villeneuve e. Vitalis/ Dancier og Matthias Alexander Raths Destacado e. Desperados/ Londonderry. Både Isabel Freese og Dorothee Schneider deltager med to heste.

Se startlisten til den indledende klasse i dag kl. 12.00.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Louisdor Preis-turneringen har flere verdensstjerner trådt deres unge Grand Prix-sko. Det er en turnering for heste på 8-10 år, hvor den indledende klasse afvikles i Kort Grand Prix. De to seneste år er denne turnering vundet af danskavlede heste, og i 2019 var vinderen L'Arbuste e. Skovens Rafael/Zardin Firfod (opdr. Morten Plenborg) med tyske Senta Kirchhoff i sadlen, men sejren i 2018 gik til avlshingsten Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/Donnerhall (opdr. Blue Hors) og redet af danske Daniel Bachmann Andersen.

Daniel Bachmann Andersen er tilbage i finalen i år, og denne gang med den 8-årige DV-hest Marschall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina og Nicolai Jepsen), der er ejet af CVL Horses. Endnu en DV-hest har fundet vejen til Louisdor Preis-finalen, og det er den 9-årige Rockson e. Blue Hors Rockefeller/Sorento (opdr. Anette Nilausen og Niels Jørgen Johansen), der rides af tyske Uwe Schwanz, og som i Danmark bl.a. kendes som vinder af 4-års championatet med Severo Jurado Lopes, der også red hesten ved UVM som 5-års inden salget til Tyskland.

Se startlisten til den indledende klasse i dag kl. 14.45.

Det er den femstjernede dressurdommer Evi Eisenhardt, der er en af drivkrafterne bag Louisdor-Preis og Piaff Förderpreis (for tyske U25-ryttere), og hun dømmer også finalerne i Kronberg.

Se finalerne i Nürnberger Burg Pokal og Louisdor-Pres på Clipmyhorse.tv.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen