Dansk medaljeregn ved NM

30-06-2023 18:17

Annika Knudsen Lorentsen

De danske dressur- og springryttere der er til start ved NM i Drammen, har vundet masser af medaljer de sidste par dage, og det er blandt andet blev til flere holdguldmedaljer 

Copyright Ridehesten.com
De to ponyhold der sikrede guld i dressur. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det går godt for de danske ryttere ved Nordisk Mesterskab i Drammen, Norge, og i dag er det blandt andet blevet til flere holdguldmedaljer, ligesom det blev i går, hvor det foruden medaljer i springning, blev til to holdguldmedaljer i dressur. 

På holdene i går red Ida Bøllingtoft Asmussen, Elia Pons Martinsen, Amalie Juliane Danvad Fredbøg og Miguel Schaldemose Larsen for kategori II, mens Maya Leisted Grønbeck, Hanna Walkusch, Laura Quist og Sofia Rosenkilde sikrede guldet for kategori I. 

I dag blev det til to holdguldmedaljer på dressurbanen, og en sølvmedalje. Sølvmedaljen sikrede seniorholdet bestående af Maja Petersen, Andreas Larsen, Karoline Louise Skøt og Michala Damm-Frydenberg. 

De to guldmedaljer blev sikret af de danske ung- og juniorhold. For ungrytter red Cecilie Maria Schrøder Dreymann, Thilde Rude Hare, Laura Elisabeth Kjær Rohmann og Margaretha Rosenkilde. For juniorrytterne red Clara Cordes Arnkjær, Caroline S. Jørgensen, Karoline Sthryn-Hajslund og Victoria Hribar. 

Individuelt er det også blevet til medaljer på dressurbanen i dag, da danske ryttere tog alle medaljer i kür for kategori II. Guldet tog Amalie Juliane Danvad Fredbøg, mens Ida Bøllingtoft Asmussen tog sølv. Bronzemedaljen sikrede Elia Pons Martinsen sig. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske kategori I-ponyspringhold. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Guld på springbanen
Hos springrytterne sikrede kategori I-ponyrytterne sig i dag en flot guldmedalje. På dette hold red Laura Sargent, Klara Mie Snebjørn Poulsen, Malou My Sohn-Henriksen, Olivia Dresler og Amalie Sophia Laursen. 

– Alle har ydet en stor indsats for holdet på en krævende bane, hvor der var mange fejl. Danmark er det eneste land der har haft en rytter med to nulrunder i dag, fortæller holdleder Regitze Ericsson om kategori 1-ponyrytternes præstation i dag. 

De danske childrenspringryttere leverede ligeledes en god præstation i dag, og sikrede sig bronzemedaljen i deres holdmesterskab. 

Foruden de ovennævnte resultater, har de danske ryttere de seneste dage leveret mange gode præstationer. 

Alle resultater fra Drammen.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner