Dansk sejr i Nations Cup

07-05-2023 16:28

Annika Knudsen Lorentsen

Det danske dressurlandshold har netop sikret sig en sejr i den 5-stjernede Nations Cup i franske Compiègne, hvor de konkurrerende nationer ikke var i nærheden af at rykke foran det danske hold

Copyright Ridehesten.com
Det danske landshold. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har været en særdeles succesfuld weekend for de danske dressurryttere ved det internationale stævne i franske Compiègne, hvor der både har været 5-, 3- og 1-stjernede klasser på programmet. 

Det er blevet til individuelle danske sejre for både Carina Cassøe Krüth og Anna Kasprzak, og nu har det danske landshold netop sikret sig sejren i den 5-stjernede Nations Cup, hvor de mødte konkurrence fra ni nationer. 

Nations Cuppen er blevet redet over to dage, hvor alle tre ryttere fra hvert hold i går skulle konkurrere i Grand Prix. Her lagde det danske hold, bestående af Anna Kasprzak, Carina Cassøe Krüth og Lone Bang Zindorff, sig solidt i front. 

Copyright Ridehesten.com
Landsholdet sammen med holdleder Anne Mette Binder (tv.). Fh. Anna Kasprzak, Lone Bang Zindorff og Carina Cassøe Krüth. Foto: FEI

I dag skulle de to førstnævnte i aktion i Grand Prix Special, mens Lone skulle ride Grand Prix kür. Igen i dag præsterede de tre danske kvinder på topniveau, og det betød også, at de fastholdt deres placering, og sikrede sig den samlede sejr. 

I Grand Prix Special red Carina Cassøe Krüth til flotte 76,107 procent i sadlen på Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline), og sikrede sig den individuelle sejr og den bedst mulige score for det danske hold. Anna Kasprzak red Addict de Massa e. San Amour I sikkert igennem programmet, og opnåede i dag 71,553 procent. 

Copyright Ridehesten.com
Carina og Heiline’s Danciera. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

I kür red Lone Bang Zindorff til flotte 77,39 procent i sadlen på Thranegaardens Rostov e. Romanov/ Diamond, og hun sikrede sig en individuel fjerdeplads. Küren blev vundet af britiske Charlotte Fry, som dermed hjalp sit hold til en top-5 placering. 

Copyright Ridehesten.com
Fv. Carina Cassøe Krüth, Anna Kasprzak og Lone Bang Zindorff. Foto: FEI

Andenpladsen i holdkonkurrencen gik til Holland, Tyskland sikrede sig tredjepladsen og Sverige ført an af Patrik Kittel med Touchdown sikrede sig fjerdepladsen i holdkonkurrencen.

Resultater fra stævnet.

FEI TV har lavet et lille sammendrag fra danskernes ridt. Se videoen nedenfor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af FEI.tv (@fei.tv)

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen