Dansk sejr i Verden!

05-08-2015 13:08

Britt Carlsen

UVM Verden - Det er startet fantastisk ved UVM i Verden for de danske ryttere, Carina Nevermann Torup sejrede med Sirikit i klassen for tidligere UVM deltagere

Solen bager ned over stævnepladsen i den tyske hesteby Verden, hvor de bedste unge dressurheste i verden er samlet i de kommende dage for at afgøre verdensmesterskabet for 5- og 6-årige heste. Stævnet i Verden er dog meget mere end UVM med både international dressur og springning.

I år er tidligere UVM deltagere blevet indbudt til at deltage i to klasser under stævnet. Danmark har sendt tre deltagere til Verden, og de fik alle vist deres konkurrenter, at de er kommet godt videre efter deres UVM deltagelse.
Carina Nevermann Torup og guldmedaljehoppen Sirikit e. Blue Hors Hotline (opdr. Peter Christensen), nærmest dansede gennem MA1-programmet til middag i bagende hede. Den mørkebrune hoppe satte ikke en hov forkert, og viste stor ridelighed og samarbejdsvilje med sin elegante rytter. De opnåede 75,370% og var klart vinder af klassen efter total dommer enighed.
Allan Grøn var godt tilfreds med sit ridt på Zick Flower e. Blue Hors Zack (opdr Andreas Gregersen). Også Zick Flower viser stor evne for samling, men et lille kiks i det sidste changement i serien kostede point, og det samme gjorde dommeruenighed, hvor han havde pladscifre fra 3-10. De sluttede på 4. pladsen med 70,509%

Jan Møller Christensen kom til Verden med herlige Rossetti e. Blue Hors Romanov (opdr. Elsebeth Lykke Andersen). Rossetti var med Jan i Falsterbo i starten af juli, hvor omgivelserne simpelthen blev for meget for den følsomme hest. Så det var med spænding den danske delegation i Verden fulgte Jan og Rossetti ind på banen. Parret klarede sig godt gennem programmet, med et par småfejl og nogle spændinger i et lidt forsigtigt program, men også de gav løfter om stor kapacitet til fremtiden. De sluttede undenfor placering med 68,148% I morgen torsdag gælder det finalen, som afvikles i prix st. georges.