Dansk sejr ved CPH Eventing

15-07-2018 21:22

Camilla Tiefensee Schrøder

Mette Rise Christiansen og Charisma de Vision vandt over de stærke tyske og norske konkurrenter i den etstjernede internationale klasse ved Copenhagen Eventing i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Mette Rise Christiansen og Charisma de Vision sørgede for dansk sejr i CIC1*. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var ikke kun efter DM i military, at den danske nationalmelodi blev spillet under under præmieoverrækkelsen ved årets Copenhagen Eventing. Også i den ene af de internationale klasser var der en dansk vinder. En glad Mette Rise Christiansen kunne søndag ride over målstregen i den afsluttende terrænridning med CIC1*-klassens laveste antal strafpoint, 30.2. Hun var til start på den 8-årige DV-hoppe Charisma de Vision e. Contendro I/Corratus, som i øvrigt er opdrættet af årets DM-sølvvinder, Vivian Mary Ryslinge.

Flotte rammer
– Det er gået godt i alle disciplinerne. Jeg har haft en hest, der var med på legene, siger Mette Rise Christiansen. Hun startede med at lægge sig på tredjepladsen efter dressuren i Bernstorffsparken, hvor hun fik 27.8 strafpoint.
– I ridebanespringningen røg jeg ned på en sjetteplads pga. to tidsfejl, det var jeg rigtig ærgerlig over, for den sprang perfekt. Men i terrænet var den flyvende og nem at ride, fortæller vinderen, som også er begejstret for de gode rammer omkring Copenhagen Eventing.
– Det er et rigtig godt stævne, og det er dejligt, når det er her i landet og nemt at køre til. Det fungerer godt at ride både her (på Lundegården, red.) og i Bernstorffsparken. Jeg synes, det er sjovt at ride et sted med mange tilskuere og en stor tribune, siger Mette Rise Christiansen.

Se resultatlisten.

Copyright Ridehesten.com
Tyske Christoph Wahler og den grå holstener Carjatan vandt CIC2*-klassen ved Copenhagen Eventing. Foto: Ridehesten.com

Stærke tyskere
I stævnets højeste klasse, CIC2* (som også var den klasse, DM blev afviklet i), blev det til en sikker sejr til tyske Christoph Wahler, som havde to heste til start i klassen. Han sluttede på kun 22,8 strafpoint med vinderhesten Carjatan S e. Clearway/Galant Vert (opdr. Carl-Friedrich Soehrmann).
Der var i det hele taget tysk dominans på de ni øverste pladser med flere, der red under 30 strafpoint i dressuren og fejlfrit på både spring- og terrænbanen. Bedste dansker blev DM-vinderen Jakob Binder Struck, som i øvrigt havde debut i international tostjernet ved dette stævne.

Se resultatlisten.

Et tørt terrænridt
Årets Copenhagen Eventing stod i skarp kontrast til det regnfulde stævne sidste år. Tørken gjorde det smukke, bakkede landskab ved Lundegården i Høsterkøb usædvanlig gult, og der ikke blev plasket helt meget i vandgraven, som der plejer, som det kan ses i videoklippet nedenfor.
I klippet ses den finske ekvipage Suvi Järvi på Orlanda e. Orly Chin de Muze/Fas XX (opdr. Jutta Kantar), som var til start i CIC2*.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Læs mere om Copenhagen Eventing og DM i Military i næste nummer af Magasinet Ridehesten.

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen