Dansk/svensk komet-succes rider World Cup kür

18-10-2015 13:24

Ditte Faber

Hesten Miata er på rekord tid røget ind på det svenske landshold med sin rytter Emilie Nyreröd. Miata blev trænet i Danmark, indtil Emilie købte den i 2011. Siden er det gået stærkt, og søndag rider ekvipagen sin første World Cup kür sammen

Copyright Ridehesten.com
Emilie Nyreröd og Miata rider her til Odense Horse Show tildigere i år.

Et overbevisende ridt bragte svenske Emilie Nyreröd ind på en 4. plads i lørdagens World Cup-klasse til Odense Horse Show sponsored by Ecco. Hun rider på den dansk trænede hest Miata e. Lancado/ Grasco, og resultatet blev ikke mindre flot af, at det var Emilie Nyreröds første World Cup.

- Det føles fantastisk. Så fedt. Jeg havde ingen forventninger. Jeg ville bare ride et fejlfrit ridt, og vi lavede ingen store fejl, så jeg er rigtig glad, siger Emilie Nyreröd efter præmieoverrækkelsen.

Ekvipagen har redet sammen i fire år, siden Emilie Nyyreröd købte Miata hos Helgstrand Dressage, og det seneste år har deres fælles karriere taget kometfart. I juni red de Grand Prix, hvor Emilie Nyreröd satte to personlige rekorder. Derefter kom ekvipagen med på det svenske landshold i Falsterbro, hvor endnu en personlig rekord kom i bagagen, og endelig red de med på landsholdet til Europamesterskaberne. Ridtet i lørdagens World Cup i Odense understreger ekvipagens gode form, og håbet er at komme med til World Cup finalen i Göteborg.

- Det ville være så sjovt at ride der. Efter det her ridt tror jeg måske, det er muligt, men jeg ved det ikke. Jeg vil ikke skynde mig til alle de her kvalifikationer. Men måske kan det lade sig gøre, siger Emilie Nyreröd.

Miata er 16 år gammel, og trods alderen er hesten stadig under udvikling. Emilie Nyreröd beskriver den som en smule sensitiv, fyldt med energi og til tider lidt for nervøs, men samtidig kan den lide at vise sine gode gangarter frem på banen, og den elsker at præstere sit bedste. Nervøsiteten bliver mindre og mindre for hvert ridt, og Miata føler sig efterhånden rigtig godt tilpas på banen. Hvis de gode resultater fortsætter, har Emilie Nyreröd endda et håb om, at hun og Miata kan gøre sig gældende, når OL-holdet skal sættes i 2016.

- Det er i vores tanker. Han er 17 næste år, så han skal være sund og i form, men hvis han kan levere denne slags resultat og måske lidt bedre, så måske. Jeg vil prøve, men vi ved det ikke. Det ville være fantastisk, siger Emilie Nyreröd.

Hun fik Miata som en slags lærermester, der kunne hjælpe hende i gang med de store klasser, fordi hun mest har redet unge heste tidligere. I løbet af de næste par måneder skal ekvipagen ride til Stockholm International Horse Show, muligvis i Amsterdam, og måske til endnu en World Cup kvalifikation. Men første prioritet for vinteren er at få lavet en ny freestyle.

 

Følg med her på siden, og se, hvordan den dansk/ svenske ekvipage klarer sig i deres første World Cup kür.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen