Danske Esme Ege Olsen gør sig i Wellington

07-02-2021 09:41

Den danske springrytter Esme Ege Olsen fra Odense forlod Danmark efter 9. klasse for at dygtiggøre sig i udlandet og prøvede først lykken i Irland og har nu som blot 17-årig succes i Wellington, USA

Nyheden fortsætter efter annoncen

Esme Olsen fra Odense red sine sidste to år som ponyrytter på landsholdet med sine to ponyer Bel Air og Grand Torino, og det gav hende blod på tanden til at forfølge sin drømme om at kunne ride internationalt.

Efter 9. klasse rejste hun til Irland, hvor hun arbejdede for Tomas and Fiona Ryan på Tipperary Equestrian Centre. Det var i Irland hos familien Finnerty, at hun fandt den belgiske hoppe Emma e. Nabab de Rêve/ Apple Juice, der tidligere har været redet af den internationale springrytter Mark Finnerty, og som Esme i dag har meget succes med.

– Det var min plan at blive i Irland for at ride The Royal Dublin Horse Show, men på grund af Corona bliv det aflyst. Så jeg besluttede mig for at flytte til USA, hvor min mor havde boet i mellem tiden, fortæller Esme.

Copyright Ridehesten.com
Esme Ege Olsen og Ocala Justice ved CSI-stævnet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i 2018. Foto: Ridehesten.com/Nanna Nørgaard.

Hun rider nu for Tallin Farm, der er ejet af danske Brian Bech-Hansen, og får undervisning i Wellington af Roope Jokitalo og Cristoffer Nerving Møllekær, der begge arbejder for Tallin Farm. Cristoffer har også redet på det danske landshold som yngre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag har Esme tre egne konkurrenceheste, og det er bl.a. den 16-årige Ocala Justice e. Crannagh Hero/ Delamain xx, der var hendes først hest, som hun red i Danmark i sine år som children-rytter. Så er det også 11-årige Emma, som hun nu har haft i et år og 13-årige Cerina e. Cero I/Coriander, som hun har redet de sidst fire måneder.

Med disse heste er Esme ofte med i placeringerne ved de store springstævner i Wellington, hvor hun stortrives.

– Det går rigtig godt, og jeg er meget glad for mit team. Det er en anderledes atmosfære her i Wellington, og man skal vende sig til at ride herovre, da det er meget anderledes end Europa, slutter Esme.

Se nogle af Esmes mange ridt på Tallinn Farms facebookside.

Copyright Ridehesten.com
Esme Ege Olsen og Cerina. Foto: Privat.

 

Læs også

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev