Det er toppen af dansk ridehesteavl

25-08-2017 10:19

Ved Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue kan du i dagene 26.-27. august 2017 møde stjernerne på fremtidens dressur- og springbaner – lige fra føl til unghopper og rideheste

Copyright Ridehesten.com
Årets Dressurbetonede Hoppe 2016, Straight Horse Sezuanna.

Når Dansk Varmblod slår dørene op på Vilhelmsborg til 2017-udgaven af EQUSANA Eliteskue, gælder det naturligvis landsfinalerne for de bedste føl, 2-års hopper og nykårede hopper indenfor dressur- såvel som springhesteavlen, og derforuden byder eliteskuet også på elitefølauktion og Dansk Hesteforsikring Youngster Cup i springning og dressur for 6- og 7-års heste samt stort landsstævne i springning og dressur den sidste weekend i august på Vilhelmsborg, hvor avl og sport går hånd i hånd. Alt sammen er helt gratis for tilskuere.

Copyright Ridehesten.com
Stemning fra eliteskuet i 2016 med udsigt overspringbanen.

Dansk Varmblod ønsker igennem kombinationen af landsstævne og eliteskue at give avlerne en lærerig mulighed for at komme til ridestævne og samtidig give rytterne muligheden for at kigge indenfor til bedømmelse af føl og hopper og overvære den store Dansk Hesteforsikring Elitefølauktion.

Tidsplan for ridestævnet kan følges på live: Landsstævne i dressur. og Landsstævne i springning.

Copyright Ridehesten.com
Stemning fra eliteskuet i 2016 - her fra dressurbanen på gårdspladsen.

Dansk Hesteforsikring Youngster Cup
Sideløbende med eliteskuets bedømmelsesklasser for hopper og føl, der finder sted i den store opvisningshal, afvikles der udendørs landsstævne med Dansk Hesteforsikring Youngster Cup for 6- og 7-års dressurheste samt 5-, 6- og 7-års springheste, kvalifikation til Bundgaard Byg Cup i dressur og kvalifikation til Dansk Ride Forbunds championat i dressur for 4-, 5- og 6-års heste.
I Dansk Hesteforsikring Youngster Cup gælder det for springhestene, at der er stor spænding forbundet med stævnet, da der er udtagelse til UVM på Zangersheide. For både dressur- og springhestene gælder det hvert år, at mange tidligere har været finalister ved eliteskuet som føl eller unghopper, og det giver en ekstra dimension af spænding for avlerne her at kunne følge deres afkom på konkurrencebanen.

Copyright Ridehesten.com
Stemning fra eliteskuet i 2016 - her fra dressurbanen på gårdspladsen.

De bedste 6-7-års dressurheste og springheste i alderen 5-7 år vil konkurrere om betydelige pengepræmier i Dansk Hesteforsikring Youngster Cup. Der er tale om Dansk Varmblods-registrerede heste, samt hingste og hopper kåret i Dansk Varmblod. Hestene er særligt udvalgt efter ranglisteplaceringer og sportslige præstationer for at sikre et højt niveau – også for publikums skyld.
I dressur rides FEI’s program for 6-års heste og Prix St. Georges for 7-års hestene. De udvalgte dressurheste i hver aldersgruppe går en opvarmningsklasse fredag uden bedømmelse, og finalerne afvikles om lørdagen. 
I springning afvikles 5-års klassen i LA, 6-års klassen i MB og 7-års klassen i MA. Konkurrencerne bliver afviklet på den store udendørsbane på Vilhelmsborg. For alle årgange er det gældende at der fredag eftermiddag afvikles en opvarmningsklasse, lørdag afvikles 1. afd. efter metode A, hvor alle ekvipager går videre til finalen som vil blive afviklet søndag.

Copyright Ridehesten.com
Stemning fra eliteskuet i 2016 - her fra 4-års dressurchampionatet på dressurbane 2.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen