Det er vanvittigt, Bjarne

07-03-2014 18:37

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Ifor Williams Big Round-springningen blev vundet af Bjarne Mark Jensen på Unicorn's Royalisto
 

Copyright Ridehesten.com
Bjarne Mark og Royalisto.

Fredag eftermiddags Big Round bød på ikke mindre end 35 starter, hvilket skyldes, at hingstekåringens konkurrenceklasser er blevet åbnet for flere ryttere. Det gør ikke klasserne mindre spændende, og det var i særdeles sandt for fredagens springning.

Klassen var en tidsspringning uden omspringning, så rytterne kunne ikke læne sig tilbage og ride sikkert i første runde – der var nemlig kun den ene chance. Derfor gik det stærkt, og for nogle endda rigtig stærkt.

Den allerhurtigste blev Bjarne Mark Jensen, der red Unicorn's Royalisto (efter Royal Z II / Corso) i et tempo, der først fik publikum til at snappe efter vejret og derefter bryde ud i jubel, da equipagen sejlede over sidste spring med nul fejl og i tiden 50,62. Det fik speakeren til at udbryde: 

- Det er vanvittigt - det er vanvittigt, Bjarne!

Han blev efterfulgt af Shane Carey på Party Dance (efter Cajus / Godehard), hvis afkom er med helt i top i Katrineluns unghestechampionat. Ireren og avlshingsten kom med frække vendinger fejlfrit rundt på banen og sluttede i tiden 51,02 sekunder.

På tredjepladsen kom Michæl Aabo med Bøgegården Graf Stakkato (efter Graf Top / Stakkato). De blev efterfulgt af Kim Henriksen og hoppen Gørklintgårds Montana (efter Come Back II / Leandro) på fjerdepladsen, Stein Endresen og Cesario 15 (efter Cellestial / Godavari) på femtepladsen og Shane Carey og Equador (efter Escudo I / For Pleasure) på sjettepladsen. 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner