Det er virkelig vigtigt at have sit team i ryggen

23-02-2020 14:25

Camilla Tiefensee Schrøder

Både Cathrine Dufour og Cassidy fik sig en forskrækkelse, da Cassidy snublede voldsomt midt i World Cup Grand Prixen. Hvordan kommer man egentlig igen og vinder næste dag efter sådan en oplevelse? Det har Ridehesten spurgt Cathrine om

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy på æresrunde i Göteborg. Foto: FEI /Satu Pirinen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Forventningspresset er altid tårnhøjt, når den danske stjerneduo, Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/Donnerhall rider på banen i en international dressurkonkurrence. Og i går var presset ekstra stort i World Cup-küren i Göteborg, da de skulle komme igen efter et ridt i fredags, der ikke gik helt efter planen.

Vigtigt at Cassidy fik en god oplevelse
Men heldigvis blev det en flot opvisning i den harmoniske dressur, de er så kendt for at levere, og det endte med en sejr med 87.860 %, hvilket Cathrine Dufour er rigtig godt tilfreds med.
– Der var en lille bagbensfejl i to'erne, og han startede lidt for tidligt på 1'erne, men det var småting. Han gjorde virkelig nogle gode ting derinde, og jeg er virkelig glad for scoren, siger den 28-årige dressurrytter.
Hendes kür startede med en fri trav, og selvom det var den øvelse, hvor han snublede i Grand Prixen, var hun ikke bange for, at det skulle gå galt igen. Dog blev der ikke trykket helt lige så meget til, som hun plejer at gøre.

– Jeg gik ikke efter 10-tallet i den frie trav, fordi jeg gerne ville være sikker på, at han fik en god oplevelse den her gang. For han blev selv ret forskrækket, da han snublede, fortæller Cathrine.

Fuld opbakning fra teamet
Det var ikke kun Cassidy, der fik sig noget af en forskrækkelse. Også Cathrine blev hylet lidt ud af den, for hun har aldrig før oplevet, at han er snublet på den måde. Det var også medvirkende til, at hun glemte programmet undervejs.
– Jeg var megabekymret for, at der var sket ham noget. Normalt, når der er sket en fejl, så trykker man til og siger "nu er det nu", men det er noget andet, når man er bange for, om hesten er kommet til skade. Jeg blev mere og mere bekymret og tænkte, skal jeg ride ud?

Heldigvis var den 17-årige Cassidy godt varmet op, da det skete, han kom ikke noget til og var fit for fight til kür den næste dag. Men rent mentalt skulle de også være klar på at komme igen, og hvordan gør man egentlig det?
Cathrine griner ved tanken om den absurde situation og siger, at det gælder om at kunne trække på skuldrene og sige "shit happens". Og her var det rigtig rart at mærke støtten fra teamet.
– Det er virkelig vigtigt at have sit team omkring sig. Jeg var rigtig glad for, at min træner, Rasmine og min mor og far var der til at samle mig op og sige: Det skal nok gå i morgen.
– Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har tabt sutten, som jeg gjorde i Grand Prixen i fredags. Så det var bare at smile af det, siger Cathrine Dufour.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Cassidy har gode minder fra Göteborg, hvor de både har vundet EM-bronze og en World Cup-kvalifikation før. Foto: FEI/Satu Pirinen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På vej mod Herning og Tokyo
Nu skal Cassidy hjem og hygge sig og have nogle uger med skovture. Cathrine Dufour overvejer, om hun skal starte ham til DM, men hun har endnu ikke fastlagt sin plan for foråret og sommeren. Én ting er dog sikker, og det er, at hun ikke går efter at komme til World Cup-finalen i Las Vegas.
– Jeg synes, det er for hårdt at tage en flyvetur så tæt på OL. Cassidy er ikke helt ung længere, og Bohemian er ret ung. OL er hovedmålet i år, og jeg vil ikke risikere at løbe ind i skader, forklarer hun.
Hvilken hest, hun vælger til OL, har hun ikke besluttet endnu, men begge er i superform, og hun venter til sidste øjeblik med at beslutte, hvilket af sine to gode kort, hun vil spille i Tokyo.

Om to uger bliver det den 10-årige Bohemian, der kommer med en tur til Herning.

Mød Cathrine Dufour i Herning
Husk du kan møde Dufour til Ridehestens foredrag under Hest og Rytter i Herning. Det er gratis og finder sted torsdag kl. 17 – læs mere på facebookbegivenheden.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen