Det sker i Hagen lørdag

22-04-2023 06:26

Horses and Dreams Hagen: Det bliver en lang, men spændende dag i Hagen, hvor Nathalie zu Sayn Wittgenstein åbner som første danske rytter klokken 08.07, mens Nanna Skodborg Merrald lukker og slukker klokken 23.09. Se alle starttiderne her

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand med Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Der er nok at se på og holde øje med i dag, hvor samtlige danske ekvipager er til start for sidste gang ved dette års forårstævne i tyske Hagen.

Starttiderne for de danske dressurekvipager er:

Nürnberger Burg Pokal
Kl. 08.07: Nathalie zu Sayn Wittgenstein med Blue Hors Fifty Cent

CDI4* Grand Prix Special
Kl. 14.54 - Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors St. Schufro
Kl. 15.13 - Andreas Helgstrand med Queenparks Wendy

CDI1* FEI Intermediaire I
Kl. 17.27 - Martin Christensen med Dolciario
?Kl. 17.57 - Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Touch of Olympic L
Kl. 18.12 - Daniel Bachmann Andersen med Tilda MT

CDI 4* Grand Prix Kür
Kl. 22.42 - Daniel Bachmann Andersen med Vayron
Kl. 23.09 - Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Don Olymbrio

De danske springryttere vil være til start i følgende klasser:

Kl. 13.30 - CSI3* 155 cm

Stævnet start - og resultatlister. 

Fakta
Følg med gratis på livestream

Hele stævnet livestreames via ClipMyHorse HER, hvor man også kan se programmet og starttiderne for klasserne. Det er kun muligt at se livestream gratis via en computer, hvis man ikke åbner videoen i fuld skærm, men blot beholder den i almindelig/lille størrelse.  

I går aftes blev der redet kvalifikation til Louisdor Preis, som er en turnering hvor flere verdensstjerner trådt deres unge Grand Prix-sko, da det er en turnering for heste på 8-10 år. Danmark har tidligere haft en vinder af Louisdor Preis, der i 2018 havde Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Veneziano øverst på podiet.

Det var lige ved at det var en DV-hoppe, som vandt kvalifikationen i går, men som aller sidste rytter red Isabell Werth ind på Gut Wettlkam's Chuck Bass e. Cennin/Rosentau og vandt klassen med 71.63%. Herefter fulgte australske William Matthew på Freischütz 5 e. Foundation/Del Martino med 71.36% og tredjepladsen blev delvist svensk og dansk. 

Svenske Anna Blomgren var nemlig i sadlen på DV-hoppen Tørveslettens Sunshine e. Sezuan/Stedinger fra danske Stutteri Tørvesletten. Moderen til Sunshine er Tørveslettens Stamina, der har gået international Grand Prix med Andreas Helgstrand og som også er mor til hingsten Tørveslettens Sylvester. En fejl i den første galoppirouette kostede dyrt, men ekvipagen endte som nummer tre med 71.21%. 

I samme klasse var også tyske Yara Reichert til start på både Valverde e. Vitalis/Ampere og Springbank II VH e. Skovens Rafael/De Niro. På Valverde blev det til 68.97%, men det på Springbank blev til 70.97% og en fjerdeplads.

Klassens resultat.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen